5 ŽIVIL, KI SPODBUJAJO RAST PRSI

Ni šala. Velikost in oblika prsi se skozi celotno življenje spreminjata, na to pa vplivajo številni dejavniki iz okolja in tudi prehrana je eden izmed njih. Velik vpliv na rast prsi ima količina estrogena, ki ga imaš v telesu, ki pa jo lahko uravnavaš tudi s prehrano.

Za spodnja živila je tako dokazano, da spodbujajo rast prsi, saj vsebujejo veliko estrogena. To sicer ne pomeni, da ti bodo prsi kar čez noč zrasle do večje košarice, ampak na dolgi rok pa morda lahko prideš do spremembe. Poskusiti je vredno – če si seveda želiš večjih prsi. Tiste, ki pa si jih ne, pa se raje izogibajte tem živilom.

Pivo

Če imaš rada pivo – dobra novica zate. Pivo ima visoko vsebnost estrogena in prolaktina, ki med drugim spodbujata tudi rast prsi. Vredno je poskusiti. Ampak previdno, saj najbrž že veš, da prevelike količine alkohola slabo vplivajo na telo.

Mleko

Estrogen, progesteron in prolaktin določajo velikost dojk pri vseh sesalcih. Ne glede na to ali pijete kravje ali kozje mleko – vsi ti hormoni so v mleku zmeraj prisotni. Zato je priporočljivo uživati tudi druge mlečne izdelke: skuto, jogurte, sir.

Zelena zelenjava

Vsa zelena zelenjava, še posebej pa ohrovt, imajo visoko vsebnost estrogena. Takšna zelenjava ti ne bo koristila samo za rast prsi, ampak tudi za splošno zdravje in dobro počutje, saj je polna vitaminov, vlaknin in drugih koristnih snovi.

Laneno seme in chia semena

Z njimi si lahko popestriš svoj zajtrk, večerjo ali sladico, pa še izjemno zdrava so.

Beljakovine

Vse beljakovine so osnova za normalno rast in razvoj, pod kar seveda štejemo tudi rast prsi. Če želiš večje prsi, je torej prvi pogoj, da v telo vneseš zadostno količino beljakovin, ki jih najdeš v jajcih, mesu, mlečnih izdelkih in nekateri zelenjavi.

 

Na koncu pa naj poudarimo, da velike prsi vseeno niso vse na svetu. Vsaka ženska je drugačna in lepa ravno zato, ker je unikatna in ne zato, ker bi imela velike prsi. Pazite torej, da v svoje telo ne vnašate prevelike količine estrogena z namenom, da bi vam zrasle prsi, saj je lahko le-ta v presežkih zelo škodljiv.

 

Povzeto po: Spoon University

Komentarji
Morda vas bo zanimalo