KAKO TUDI NA DOPUSTU OHRANITI IZKLESANO TELO?

Ponavadi se zgodi, da se na dopustu popolnoma odklopimo. Tudi od zdrave prehrane in telovadbe. A vseeno lahko nekaj naredite tudi na dopustu, da bo izklesano telo ostalo takšno, kot si ga same želite.

KRATKA VADBA V NARAVI

Na aerobni trening ne pozabite niti v poletnih mesecih. Priporočljivo je, da jo izvajate vsaj trikrat tedensko, a nihče vam ne bo zameril, če na dopustu to naredite samo dvakrat. Poleg tega pa lahko izkoristite lepo vreme in vadbo opravite zunaj med zelenjem, kjer lahko telo dobi več kisika kot v zaprtih prostorih.

SE ZVEČER USEDETE PRED TV ALI SE ODPRAVITE NA SPREHOD?

Večerni sprehod je že sam po sebi določena vrsta vadbe, sicer ne tako intenzivna, a vsekakor primerna za dopust. Če ste pa tip, ki se zvečer usede pred televizijo, pa s tem prav tako ni nič narobe. Izkoristite čas pred televizijo in naredite nekaj vaj za moč.

Zabavno-športne aktivnosti poleti: košarka, odbojka, tek, sprehodi, kolesarjenje, rolanje …

HRANA IN IZKLESANO TELO

Poleti že sami po sebi zamenjamo težjo hrano za lažjo. Pozimi so na meniju enolončnice, krompir in krepka zimska hrana. Poleti pa posežemo po različnih solatah, testeninah, tudi mesa pojemo manj. Seveda kakšen čevap ali pica na dopustu morata biti, zato se ne sekirajte preveč, če boste pojedli kaj takega. Je pa vseeno dobro, da naslednji dan pokurite, kar ste prejšnji dan zaužili.

Na morju pojemo tudi veliko morskih sadežev, ki ne spadajo pod težko hrano, zato si jih lahko brez slabe vesti privoščite večkrat. Prav tako je izvrstno tako za žejo kot lakoto sadje, ki ga v poletnih mesecih pojemo precej več kot pozimi.

Tudi plavanje je ena izmed izjemno dobrih anaerobnih vadb, zato izkoristite morje.

KAJ PA ALKOHOL?

Si predstavljate dopust brez alkohola? Mi tudi ne! Tu bo treba malce paziti, saj so poleti zelo popularni koktejli, ki pa vsebujejo izjemno veliko sladkorja in kalorij. Seveda si ga privoščite, a vseeno pa ni potrebno, da ga pijete prav vsakič, ko greste s prijateljicami ali pa s partnerjem na pijačo. Če pa se alkoholu resnično ne morete upreti, pa lahko izberete takšnega z manj kalorijami.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo