3 POZITIVNI VPLIVI DRUŽENJA S PRIJATELJICAMI

druzenje-s-prijatelji

Na angleški univerzi v Oxfordu so naredili zanimivo raziskavo, v kateri so dokazali, da druženje s prijateljicami pozitivno vpliva na naše zdravje. Ste bile kdaj v situaciji, ko ste se sprle s partnerjem? Koga ste poklicale? Rezultati raziskave so pokazali, da je odsotnost prijateljic in prijateljev – da, tudi moške prijatelje potrebujete – lahko enako škodljiva kot kajenje ali prekomerna telesna teža.

Kakšne pozitivne učinke ima torej druženje s prijatelji?

1. DRUŽENJE S PRIJATELJICAMI ZNIŽUJE HOLESTEROL

Ne samo, da druženje s prijateljicami in prijatelji znižuje raven holesterola, ampak tudi znižuje krvni tlak, srčni utrip in zmanjšuje tveganja za bolezni srca in ožilja.

DVAKRAT-TEDENSKO DRUŽENJE PRIPOMORE K BOLJŠEMU ZDRAVJU

2. HITREJŠE OKREVANJE PO BOLEZNI

Se s prijateljicami rade pogovarjate o najljubših serijah, nadaljevankah in ostalih TV vsebinah? Ali ste bolj tip osebe, ki ima raje trače? Raziskovalci pravijo, da so trači in razglabljanje o najljubših nadaljevankah dve izmed pomembnejših stvari pri odnosu med vami in vašimi prijateljicami, ki pozitivno vplivajo na vaše zdravje. Kako? Druženje ženskam pomaga do hitrejšega okrevanja po bolezni, poleg tega pa so tudi ključ do dolgega življenja.

SOCIALNE POVEZAVE PRIPOMOREJO PRI SOOČANJU S STRESOM

3. ZNIŽUJE RANLJIVOST ŽENSK

Poleg raziskave v Oxfordu so podobno temo raziskovali tudi na univerzi v Kaliforniji, kjer so prišli do zaključka, da druženje s prijateljicami in prijatelji zmanjšuje ranljivost žensk, saj z druženjem dobijo podporo, ki jo potrebujejo, piše Bright Side.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo