ALKOHOLNE PIJAČE Z NAJMANJ KALORIJAMI

Ste vedeli, da lahko v eni noči, ko greste s prijatelji ven, samo z uživanjem alkohola zaužijete kar 1000 kalorij? Tudi alkohol je lahko razlog, da vam dieta ne uspeva. Če ste torej odprta in aktivna oseba, ki se rada zabava in hodi ven, obenem pa bi radi ohranili dobro linijo, je pomembno, da znate izbirati, katero alkoholno pijačo boste pili. Zato smo za vas pripravili seznam alkoholnih pijač z najmanj kalorijami.

TEKILA – manj kot 200 kalorij

Če namesto margarite (ki vsebuje tekilo) pijete navadno tekilo v kombinaciji s svežim limetinim sokom, se boste izognili veliko kalorijam. V koktejlih, kot je margarita, so namreč dodani marsikateri umetni sirupi, polni sladkorja, zaradi česar boste po nepotrebnem presegli svojo dnevno dozo sladkorja. Če pijete navadno tekilo z naravnim limetinim sokom, pa se boste temu izognili, saj vsebuje veliko manj kalorij.

VODKA Z MINERALNO VODO IN LIMONO – 96 kalorij

Vodka sama po sebi nima veliko kalorij, za razliko od tega pa jih imajo nekoliko več pijače, s katerimi ponavadi mešamo vodko. Razni sokovi, red bulli in toniki so bogat vir sladkorja in kalorij, zato jih v primeru, če pazite na vnos kalorij, močno odsvetujemo. Vodko lahko kombinirate z mineralno vodo, za dodaten okus pa primešajte še naraven limonov sok. Ker alkohol načeloma dehidrira telo, je mineralna voda še toliko boljši dodatek, saj deluje ravno nasprotno.

MOJITO – manj kot 100 kalorij

Navaden mojito z dodanimi sirupi z okusi vsebuje ponavadi okoli 168 kalorij, če pa se sirup izpustite, pa se lahko izognete 40-70 kalorijam. Mojito iz naravnih sestavin je povsem enostavno narediti tudi doma: potrebujete lahki rum, čajno žličko rjavega sladkorja, čim več mete, mineralno vodo in svež limetin in limonov sok. Če se nahajte v baru, pa lahko natakarja preprosto prosite, da vam ne doda umetnega sirupa, ki se sicer uporablja za še boljši okus.

LAHKO PIVO – 103 kalorije

Pivo je znano po tem, da povzroča t. i. pivski trebušček. Ampak ne vsako pivo, pomembno je le, da pravilno izberete. Recept za nizkokalorično pivo je v tem, da izberete čim bolj lahko in svetlo pivo. Čim temnejše in bolj močno je pivo, tem več kalorij ima.

RDEČE IN BELO VINO – 120 kalorij

Nekateri pravijo, da je kozarec vina na dan celo dober in priporočjiv za naše zdravje. Če gledate na to iz vidika kalorij, pa je pomembno še to, kakšno vino izbirate. Bolj suho vino po seveda imelo veliko manj kalorij kot sladko. Primeren je savinjon, beli pinot, syrah in chardonnay.

MARTINI – 128 kalorij

Če želite preprost nizkokaloričen koktajl, s klasičnim martinijem ne morete zgrešiti. Nekateri martiniji so sicer krepko obogateni z dekorativnim sladkorjem na kozarcu, zato pazite, da se temu izognete. Sicer pa so olive, ki jih lahko dodate k martiniju, bogate s koristnimi maščobami.

 

Povzeto po: Prevention

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo