KAKO ZRELO REŠITI TEŽAVE V RAZMERJU

Če si zrela ženska, ni odvisno od tvoje starosti, temveč od vsega, kar si se naučila v svojem življenju. Čez čas prideš do spoznanja, da si zrelejša, da si postala bolj izbirčna, samozavestna, razumevajoča in sposobna sprejemati modre odločitve. Pa si zrela tudi takrat, ko v partnerskem odnosu nastopijo težave?

S časom spoznaš, da je nekaj normalnega, če se s partnerjem ne razumeta 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Pomembno je, da se znata o tem pogovoriti, si odpustiti ter skupaj sprejeti pomembne odločitve. Zate imamo nekaj nasvetov, ki ti bodo pri tem pomagali.

Najprej premisli, nato govori

Zavedati se moraš, da si v trenutku, ko se s partnerjem resno sporečeta, zaradi jeze in besa nesposobna razumno razmišljati. V takem trenutku lahko izustiš besede, ki jih boš kasneje obžalovala. Počakaj, da te jeza mine, saj boš komaj takrat usprela trezno in zrelo razmisliti o problemu ter ga tudi uspešno rešiti.

Ne pomisli zmeraj na najhujše

Če se tvoj partner nenehno pogovarja po telefonu, to ne pomeni nujno, da ima drugo. Če nisi ena izmed tistih žensk, ki partnerjem nenehno pregledujejo telefone, potem ravnaj bolj zrelo. Pogovorita se, saj je to v takšni situaciji najboljša možna rešitev.

Ne izsiljuj z jokom 

Dovolj zrela si, da veš, da se jok imenuje tudi izsiljevanje. Čeprav si se znašla v težki situaciji, iz katere trenutno ne najdeš izhoda, vedi, da kot zrela ženska ne potrebuješ te tehnike, da bi rešila svoje težave.

Priznaj svoje napake 

Naj ti ne bo izpod časti priznati svojih napak in se za njih opravičiti. Tvoj partner je oseba, s katero nameravaš zgraditi zaupljiv odnos in to je bolj pomembno kot tvoj ponos. Bolje ga je prositi za odpuščanje, kot pa se mu več dni trmasto izogibati.

Vedi, da če ima partner slabosti, ima dvakrat več pozitivnih lastnosti 

Morda si kdaj sestavila seznam zahtev, ki bi jih moral izpolnjevati tvoj sanjski moški, vendar si ugotovila, da je to le domišljija. Kot zrela ženska si prišla do točke, ko se zavedaš, da ima tvoj partner tako slabe kot tudi dobre lastnosti. Vse to ga dela človeka, v katerega si se zaljubila, zato ga moraš takega tudi sprejeti.

Povzeto po: Siempre Mujer

N. P. 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo