9 NAČINOV, S KATERIMI NEHOTE UNIČUJEŠ RAZMERJE

Včasih se zavemo, da je nekaj šlo narobe šele, ko je že prepozno in ni poti nazaj. Ljudje smo zapletena bitja, zato tudi dolgotrajno razmerje dveh oseb – pa naj se še tako zelo ujameta – ni enostavno. Povsem normalno je, da občasno pride do nestrinjanj in sporov, vendar nikakor ne smemo pustiti, da gredo stvari predaleč.

Pomembno je, da se o vseh nesporazumih pogovori in komunicira. Če ne znata govoriti o svojih občutkih, je razmerje na dolgi rok zagotovo obsojeno na propad. Kljub temu pa obstajajo manjše stvari, ki na prvi pogled sploh ne delujejo zaskrbljujoče in jim zato ne posvečamo veliko pozornosti – pa bi jim morali. Takšne stvari na vaše razmerje delujejo podtalno in zahrbtno; navidez nedolžne malenkosti, ki pa so pravi strup za zvezo. Mogoče jih nehote počnete tudi vi, pa se tega sploh ne zavedate.

1. Partnerja nikoli ne vprašate za nasvet ali mnenje, kaj si misli o določeni stvari.

2. Namesto, da bi povedali, kaj vas muči, ste raje tiho in trmasto trdite, da je vse vredu, čeprav ni.

3. Postavljena imata previsoka pričakovanja. Ko ta niso izpolnjena, nehote vzrojite.

4. Pretirano ste ljubosumni. Če vas moti vsaka oseba ženskega spola, ki se pojavi v partnerjevem življenju, je to morda znak za alarm.

5. Ravnodušnost. Če mislite, da na razmerju ni potrebno graditi, se motite. Če skozi leta ne bosta nič naredila, da bi popestrila vajino zvezo, bosta nesrečna.

6. Zavračate vse partnerjeve predloge in ideje, ne da bi se vsaj malo potrudili, da bi ga poskusili razumeti in razveseliti.

7. Naveličanost. Dolgotrajna razmerja vsekakor niso vedno divja in strastna, vendar partnerju ne smete dati vtisa, da ste naveličani. Pomanjkanje spolnosti in zanimanja zanj lahko uničita vajino razmerje.

8. Manipulacija, četudi navidez nedolžna. Lepo je, ko partner naredi kaj dobrega za vas, vendar tega ne smete izkoriščati. V razmerju bodita enakovredna in cenita drug drugega. Enako velja za vas – partnerju ne smete pustiti, da manipulira z vami.

9. V družbi se iz partnerja norčujete in se mu posmehujete, čeprav se zavedate, da njemu ob tem ni prijetno.

10. Nenehno kritiziranje in obtoževanje. Če partnerju ves čas samo očitate stvari in ga nikoli ne pohvalite, lahko to zelo slabo vpliva na vajin odnos. Če ste nespretni s komplimenti, je TUKAJ nekaj idej – takšne komplimente imajo moški najraje.

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo