7 ZNAKOV, DA PARTNER MANIPULIRA Z VAMI

Čustvena manipulacija je pojav, ki se zmeraj bolj pogosto pojavlja med partnerji vseh starostnih skupin. Njene posledice so lahko zelo dolgotrajne in škodljive, zato jo je potrebno dovolj hitro prepoznati in preprečiti. Ker je znake manipulacije ponavadi težko prepoznati, smo zate zbrali 7 znakov, ki dokazujejo, da partner manipulira s teboj.

Osebe, ki nad drugimi izvajajo čustveno manipulacijo, so zelo sposobne, zato je za nekoga, ki trpi za manipulacijo, te znake zelo težko prepoznati. Izgubimo stik s sabo in s partnerjem, pojavi se lahko tudi prisotnost agresije. Vse to so razlogi, da se moraš od partnerja, ki nad tabo izvaja čustveno manipulacijo, čim hitreje oddaljiti. Takšen moški si te ne zasluži. Če želiš izvedeti, kaj so ostali znaki, da te ni vreden, preberi TUKAJ.

To pa so znaki, ki jih boš prepoznala, če si žrtev manipulacije:

Govori ti, da je vse v tvoji glavi

Med pogovorom s partnerjem ti ta zmeraj odgovarja, da so določena dejstva plod tvoje domišljije in ne realnosti. Njegovi odgovori so, da si si nekaj izmislila in da on tega nikoli ni izrekel, da pretiravaš, da živiš v svojem svetu in da si izgubila stik z realnostjo.

Prepričana si, da vse delaš narobe

Najpogostejše besede, ki jih izmenjaš s partnerjem, so ‘žal mi je’. Partner te nenehno kritizira in ti se mu zmeraj opravičuješ, saj si prepričana, da se pri vsem motiš.

Izgubljaš stik s prijatelji in znanci 

Prostovoljno se odrekaš stiku z osebami, ki ti veliko pomenijo. Prepričana si, da je tvoje edino varno območje tam, kjer je on. Izogibaš se pogovorom s prijatelji, saj ne želiš, da kritizirajo tvoje življenje.

Sama težko sprejemaš odločitve

Živiš v nenehnem dvomu in nikoli ne veš, če delaš stvari pravilno. Zaradi tega si se navadila, da se moraš za vse posvetovati s partnerjem, tudi pri najmanjši možni stvari.

Živiš v nenehnem stanju depresije in tesnobe

Nikoli nisi razpoložena za stvari, ki so te včasih zanimale. Živiš med dvojno realnostjo: tisto, v katero verjameš sama in tisto, za obstoj katere te je prepričal tvoj partner.

Sprašuješ se, če si dovolj dobra

Nenehne kritike, ki jih dobivaš, te prisilijo k razmišljanju, da si ne zaslužiš imeti zveze z osebo, s katero jo imaš. Si ti predobra za njega ali je on preslab zate?

Izogibaš se pogovoru o svojem partnerskem odnosu 

Ne samo, da se zapiraš sama vase, ob morebitnem vprašanju o tvojem partnerskem odnosu pogosto lažeš in prikrivaš resnico. Skrbi te, kaj bi o tebi govorila tvoja družina, tvoji znanci, prijatelji in ostali.

Povzeto po: Cosmopolitan

N. P. 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo