KAKO SE IZOGNITI PRIDOBIVANJU ODVEČNIH KILOGRAMOV NA DOPUSTU?

Brezskrbno poletje je tukaj in zagotovo tudi vi komaj čakate, da se odpravite na zaslužen dopust. To je čas, ko se lahko spočijete, umirite in sprostite od napornega leta. Verjetno pa si privoščite tudi nekaj dobre hrane in se občasno pregrešite s prepovedanimi sladicami.

Če ste tudi vi v strahu, da bi se na dopustu po nepotrebnem zredili, imamo rešitev za vas. Upoštevajte spodnje nasvete in z dopusta se boste vrnili še bolj sveži in postavni, kot ste bili prej.

Čez dan uživajte več manjših in lažjih obrokov

Zunaj je vroče, zato vam čez dan verjetno niti ne ustreza jesti preobilnih obrokov. Paziti pa morate, da se zaradi tega zvečer, ko se ohladi, ne prenajedate. Raje se osredotočite na več manjših obrokov, ki jih uživate čez cel dan.

Pozorni bodite, da prigrizke pripravite na zdrav način. Naj to ne bodo samo piškoti in slani prigrizki, ampak raje izberite oreščke in čim več sadja. Odlična ideja za vroče poletne dni je lubenica, melona, ananas in nektarine, po želji tudi suho sadje. Več idej za zdrave poletne prigrizke lahko najdete TUKAJ.

Ne pozabite na športne aktivnosti

Res je, da ste na počitnicah, ampak malo gibanja nikoli ne škodi. To ne pomeni, da se morate ukvarjati s športom več ur na dan, ampak da se vsaj enkrat dnevno malo razgibate. Niti ne rabijo biti preveliki napori, zadostovali bodo večerni sprehodi, jutranja joga ali plavanje čez dan, če ste na morju.

Privoščite si koktejl ALI sladico

Seveda, na dopustu je treba uživati. Nihče od vas ne pričakuje, da boste imeli dieto. Vseeno pa lahko malo popazite na svoje kilograme tako, da z ničimer ne pretiravate. Če greste zvečer ven, se torej odločite za koktejl ali pa za sladico, ne pa za kombinacijo obojega.

Previdno z izbiro alkohola

Alkohol redi. Če ga na dopustu radi zaužijete malo več kot sicer, vam priporočamo, da premišljeno izbirate. Obstajajo tudi relativno nizkokalorične alkoholne pijače, o katerih lahko več preberete TUKAJ.

Če se odpravljate na daljše potovanje, poskrbite za razgibavanje med potjo

Ne glede na to, ali potujete z letalom, avtobusom ali avtom, je lahko vaše potovanje precej dolgotrajno. Če se vozite več ur, poskrbite, da dobro prekrvavite telo. Po potrebi se večkrat ustavite (če ste z avtomobilom), se pretegnite in malo sprehodite. Če ste ujeti na letalu in avtobusu, se kljub temu poskusite vsaj malo razgibati, kolikor vam to dopušča prostorska omejenost. Ko na letališču čakate na vkrcanje, ne sedite na miru, ampak se sprehajajte, dokler se še lahko.

Povzeto po: Everyday Health

L. Z.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo