5 ZNAKOV, DA MORATA NA SKUPNO TERAPIJO

Se s partnerjem preveč prepirata? Ali je med vama ljubosumje? Zamere, za katere ne najdete rešitve? Ali nimata vsak svoje zasebnosti? Vse te težave kažejo na to, da je morda napočil čas za terapijo.

Ljudje smo si med seboj različni in na različne načine tudi rešujemo svoje težave. Prav tako se vsak odnos, naj bo to partnerski ali prijateljski, zelo razlikuje od drugih. Naj vas ne bo sram priznati, da sami ne zmorete rešiti nastale situacije, ampak se spodbudite, da pravočasno poiščete potrebno pomoč. Kateri so znaki, da morata na skupno terapijo?

Ljubosumje

Ljubosumje je pogost problem v odnosih in ga je pomembno jemati zelo resno. Obstajajo prepričanja, zaradi katerih lahko ljudje verjamejo, da je ljubosumje znak ljubezni. Vendar pa označuje le globoko negotovost ali pa jasen znak, da je druga oseba nezvesta. Vodi lahko celo v nasilje.

Pogosti prepiri

Res je, da je prepiranje normalno v vsakem partnerskem odnosu in da marsikdo to počne vsak dan, vendar obstaja meja. Pogosti prepiri vpletene izčrpavajo in počasi uničujejo medsebojni odnos. Zaradi tega so lahko nenehna soočenja posledica slabe komunikacije glede odgovornosti medsebojnega bivanja, spoštovanja zasebnosti, izobraževanja otrok itd.

Dolgoročni projekti se ne ujemajo

Zmotno je misliti, da se bodo partnerji spremenili do te mere, da nam bodo v vsem ustrezali. Potrebno je sklepati kompromise. Morda si en omišlja selitev v tujino zaradi kariere, drugemu pa to ne ustreza. Če se dolgoročni plani ne ujemajo, je nastopil čas za kompromise.

Želja po spolnosti je izpuhtela

Intimnost je pomemben del odnosa para. Intimo označujemo kot prostor, ki presega spolnost. Kraj za zaupanje, izpovedi ali napoved želja. Za poslušanje in iskren odziv. Mehurček zaščite in motivacije, da lahko par in tisti, ki ga oblikujejo individualno, skupaj rastejo.

Misel o zamenjavi partnerja

Partnerja se lahko odlično ujemata v več stvareh, kar pa ne pomeni, da bo to zasenčilo dejstvo, da se v 2 ali 3 ne ujemata. Kadar obstaja želja po spremembi partnerja, je pomembno, da se udeležite terapije. Govorimo o poti rušenja, sprejemanja ali navsezadnje za odprto in iskreno pogajanje. Lahko je to prelomnica, ki dokončno ustavi nezadovoljstvo ali pomeni novo prelomnico za par.

Povzeto po: La mente es maravillosa 

N. P.

 

8 ZNAKOV, DA BI MORALA KONČATI RAZMERJE

Komentarji
Morda vas bo zanimalo