5 PRESENETLJIVIH RAZLOGOV, ZAKAJ SE VAM DELAJO GUBE

Staranju se nikakor ne moremo izgoniti. Lahko pa upočasnimo proces tako, da se držimo zdravega načina življenja ter varujemo obraz in kožo. Gube se razširijo s časom in obstaja nekaj faktorjev, ki lahko povečajo nastanek gub, zato je primerno, da opazujete, kako se vam spreminja obraz in kaj pripomore k čim kasnejšemu staranju.
Za vas smo pripravili nekaj presenetljivih razlogov, ki povzročajo gube. 

 

Sedenje 

Neaktivnost je izredno slaba za vašo kožo. Študija je pokazala, da imajo ljudje, ki telovadijo vsaj dvakrat na teden po 30 minut precej boljšo in lepšo kožo, kot tisti, ki se ne gibajo. 

 

Preveč umivanja obraza 

Koža ima naravna olja, ki jo varujejo in poskrbijo, da koža ostane navlažena, zato ni potrebe, da si kožo pretirano umivate. 

Ko je koža suha, lahko hitro razpoka ali postane razdražena. Izogibajte se močnim milom in čistilom za obraz, uporabljajte mlačno vodo, saj vroča voda izsuši kožo. Suha koža pa je bolj dovzetna za gube. 

 

Ne nosite sončnih očal 

Ne glede na to, ali je izredno sončno, ali le malo, nikar ne pozabite na sončna očala. Nošenje sončnih očal bo preprečilo, da ne boste skupaj tiščali oči in posledično preprečilo gube. Enak velja tudi za navadna očala – če ne vidite, jih nosite. 

 

Pitje po slamici 

Pijte veliko vode, saj je to dobro tako za vaš obraz kot za hidracijo, a se znebite slamice. Tako kot mrščenje povzroča gube, se to lahko zgodi tudi, če preveč pogosto pijete po slamici. Ljudje, ki redno pijejo po slamici, skupaj tiščijo usta in tako se lahko pojavijo gube okoli ust. Te so lahko izredno globoke in zelo postarajo obraz.  

 

Kajenje 

Znebite se cigaret. Kajenje povzroča gube okoli ustnic. Ko nekdo kadi, tako kot pri uporabi slamice skupaj stiska ustnice in to povzroči gube okoli ust. Kajenje pa vpliva tudi na kri, zato lahko tudi močno postara kožo. 

 

Povzeto po: Popsugar

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo