6 STVARI, KI JIH LAHKO NAREDIMO V NEDELJO ZA BOLJŠI ZAČETEK TEDNA

Ste ena tistih oseb, ki se v ponedeljek zjutraj zbudi in je služba zadnja stvar, na katero pomislite? Po večkratnem ugašanju budilke končno vstanete, na hitro vase vržete zajtrk in se slabe volje odpravite v službo? Če se boste v nedeljo na naslednji teden dobro pripravili, se boste tudi v ponedeljek lažje zbudili. Zato predstavljamo nekaj preprostih navad, ki jih moramo osvojiti v nedeljo, da bomo v nov teden vstopili polni zagona in motivacije.

Dobro si oglejmo svoj koledar

Nič ni hujšega, kot tekom dneva ugotoviti, da imamo 5 sestankov zapovrstjo ali da smo pozabili na kosilo s prijateljico. Zato v nedeljo dobro poglejmo svoj koledar za naslednji teden in preverimo, če je vse tako, kot mora biti, ali je potrebno kaj popraviti, prestaviti ali prirediti. S tem se bomo bolje pripravili na teden in ga tudi lažje speljali. Ne pozabimo pa tudi na zanimive zadeve, kot je pijača s prijateljico ali sprehod s partnerjem. Tudi te stvari so še kako pomembne!

Vnaprej si pripravimo obroke

Ni potrebno, da cel dan v nedeljo preživimo za štedilnikom in kuhamo za naslednji teden. Vseeno pa je pametno, da naredimo vsaj manjšo pripravo obrokov, ki nam bo pomagala, da bomo imeli hrano že vnaprej skuhano. S tem bomo bolj zdravo jedli, obenem pa bomo prihranili ogromno časa.

Pospravimo stanovanje

Ne zares pospravimo, tako da cel dan drgnemo kopalnico ali tla, ampak vseeno lahko vsaj posesamo in pomijemo po tleh. Če nam je to odveč, pa vsaj pospravimo vse stvari, ki ležijo naokoli in poskrbimo, da bo stanovanje pripravljeno na nov teden.

Pripravimo seznam opravkov za naslednji teden

V ponedeljek, ko pridemo v pisarno, nimamo pojma kje začeti. Zato si pripravimo to-do listo, na katero si zapišimo, kaj vse nas čaka.

Pojdimo zgodaj spat

S tem bomo poskrbeli, da se bomo v ponedeljek zbudili naspani in spočiti, kar se nam mogoče sicer ne zdi pomembno, a je zelo pomembno. Ogromno ljudi je v ponedeljek preveč utrujenih, da bi sploh naredili kaj pametnega, ker niso dobili dovolj spanja.

Sprostimo se

Vsem se dogaja, da cele vikende delamo in potem v nedeljo zvečer ugotovimo, da je še en vikend šel mimo nas. Če že imamo za delati, je pametno, da v soboto delamo, v nedeljo pa si vzamemo čas zase. Berimo knjigo, pripravimo si zdrav obrok, dobimo se s prijatelji, privoščimo si vročo kopel, poglejmo si film – delajmo tistO, kar nas veseli.

 

Povzeto po: The Every Girl

K. R.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo