POZITIVNE LASTNOSTI RDEČEGA VINA

Morda že uporabljate svoje najljubše rdeče vino kot zdravilo za tiste petkove popoldneve, ko se želite sprostiti po napornem tednu. Vendar pa vas želimo danes seznaniti s 5 nenavadnimi koristmi rdečega vina za vaše zdravje, za katere do zdaj morda še niste vedeli.

Rdeče vino vsebuje antioksidante, zlasti polifenole, ki jih zagotavlja grozdje. Polifenoli izboljšujejo srčno funkcijo in normalizirajo krvni tlak, kar zmanjšuje tveganje za bolezni srca in ožilja. Paziti pa morate, da ne prekoračite zadostne količine zaužitega vina, saj boste s tem povečali tveganje mačka naslednji dan.

1. Lahko prepreči nastanek kariesa

Rdeče vino (tudi tisto, ki ne vsebuje alkohola) ubija bakterije, ki povzročajo karies.

2. Alergije bodo pod nadzorom 

Flavonoidi, to so antioksidanti, ki jih najdemo v rdečem vinu, zmanjšajo simptome alergije in astme. Vredno je poskusiti.

3. Lahko upočasni začetek Alzheimerjeve bolezni in Parkinsonove bolezni

4. Lahko zmanjša tveganje za depresijo

Čeprav je prekomerno uživanje alkohola povezano s težavami z duševnim zdravjem, bi lahko 2 do 7 kozarcev vina na teden dejansko zmanjšalo možnosti za razvoj depresije.

5. Lahko pomaga vzdrževati raven krvnega sladkorja

To velja še posebej pri sladkorni bolezni tipa 2. V primerjavi z vodo vino bolje vzdržuje raven krvnega sladkorja, prav tako pa izboljša raven holesterola.

Povzeto po: Cosmopolitan

N. P. 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo