6 STVARI, KI JIH MORAMO NEHATI POČETI, ČE ŽELIMO BITI V ZDRAVEM RAZMERJU

Grajenje zdravega in dolgotrajnega razmerja zahteva veliko dela in predanosti. A razmerja so tista, ki nas naučijo, kako biti boljši ljudje in da lahko vse, kar doživimo v življenju, delimo z nekom. Ni vedno lahko, a če upoštevamo partnerja in se prilagajamo temu, kaj naše razmerje potrebuje, lahko naredimo veliko sprememb. Spodaj je 6 stvari, ki jih moramo prenehati početi, če želimo ostati v zdravem razmerju. 

 

Potreba po tem, da imamo vedno prav 

Nihče ni popoln in nihče nima prav ves čas. Zato je pomembno, da prepoznamo razliko, da imamo vedno prav in smo samo tekmovalni ali da imamo potrebo po tem, da moramo imeti vedno prav. Začeti moramo z majhnimi koraki. Na začetku bo to težko, a če želimo ustvariti bolj globoko in zadovoljivo povezavo, potem se moramo potruditi.  

 

Zasvojenost s tehnologijo 

Vedno več časa visimo na telefonih, spremljamo družbena omrežja, igramo igrice in se ne znamo odklopiti. Prepoznati pa moramo znati, kdaj to postane odvisnost. Če nam telefoni in ostale elektronske naprave kradejo čas, ki bi ga lahko porabili za ljubljene osebe, je čas, da naredimo spremembo. 

 

Primerjava z drugimi ljudmi ali pari 

Normalno je, da se primerjamo z drugimi. A to ima lahko precej negativen učinek na razmerje. Ne primerjajmo partnerja z drugimi ali s tem, kakšen je bil, ko smo ga spoznali. Prav tako ne primerjajmo svojega razmerja z drugimi, saj je vsako unikatno in drugačno na svoj način. 

 

Telefoni v postelji 

Naj bo postelja prostor za spanje, dobro družbo in pogovore. Naj bo območje brez telefona. 

 

Neizrečena pričakovanja 

Partner naša pričakovanja ve le, če smo mu jih zaupali. In samo mi vemo njegova, če nam jih je zaupal. Zato je pomembno, da si delimo, kaj pričakujemo en od drugega, se sprašujemo in ne pričakujemo, da bo nekaj kar narejeno, če za to nismo prosili. 

 

Točno določna časovnica 

Pametno je, da imamo neko idejo, kako bi radi živeli svoje življenje, katere cilje bi radi dosegli, ipd. a nobene potrebe ni, da življenje živimo glede na strogo določeno časovnico, ki bo razmerju dodala samo nepotreben pritisk. 

 

Povzeto po: Popsugar

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo