9 PSIHOLOŠKIH TRIKOV, KI VAM BODO POMAGALI PREBRATI LJUDI

Zagotovo ste se že večkrat spraševali, kako bi bilo, če bi ljudje lahko brali misli drug drugemu. To seveda ni možno – ogrooomno pa o človeku pove telesna govorica. Zato smo danes za vas pripravili psihološke trike, ki vam bodo pomagali pri razumevanju tega, kaj človek nasproti vas govori in kaj o tem dejansko misli.

1. Zaprte oči

Če oseba nasproti vas govori in ima ob tem zaprte oči, to pomeni, da se želi skriti pred zunanjim svetom. Bodisi zato, ker je prestrašena bodisi zaradi utrujenosti ali naveličanosti od vsega skupaj.

2. Sesljanje predmetov v ustih

Svinčnik, očala, žvečilni gumi? Ponavadi je takšna oseba nervozna in jo podzavestno nekaj muči. Ljudje naj bi v takšnih trenutkih dajali v usta različne predmete in jih sesljali, ker nas to spominja na dojenje, ki nas je v zgodnjem otroštvu pomirjalo.

3. Dotikanje vratu

Če se oseba nasproti vas drži za vrat in gleda naokrog po prostoru, najverjetneje premleva neko težko odločitev.

4. Nagibanje naprej

Če se oseba, ki sedi na nasprotni strani mize, nagiba naprej v vašo smer, to najbrž pomeni, da je zainteresirana za pogovor oziroma za vas. Telo se namreč v takšnih trenutkih intuitivno nagne naprej.

5. Slonenje nazaj

Že se oseba nasproti vas naslanja globoko v naslonjalo sedeža nazaj, to najbrž pomeni, da je naveličana pogovora oziroma druženja z vami. Lahko gre tudi za navajenost oziroma ritual, kar je lahko razlog, da se nekoliko zdolgočaseno naslanja nazaj.

6. Popravljanje kravate

Gesta je odvisna od situacije – če se moški nahaja v bližini simpatične ženske, lahko to nakazuje, da mu je všeč. Lahko pa pomeni tudi to, da je neodločen in nervozen ter se v dani situaciji ne počuti dobro.

7. Pobiranje “namišljenih” las

Se vam je žće zgodilo, da je nekdo nasproti vas z oblačil pobiral nitke oziroma lase, ki jih sploh ni bilo tam? To ponavadi izraža sogovornikovo nestrinjanje, ki bi ga navznoter srčno rad izrazil.

8. Sedenje na obrnjenem stolu z razkrečenimi nogami

Ko nekdo sede na stol tako, da ima naslonjalo stola med nogami in se nanj potem nasloni tudi z rokami, to pogosto pomeni, da bi takšna oseba rada izrazila dominanco.

9. Očesni stik

Ljudje, ki so zaljubljeni, se radi gledajo naravnost v oči. Ko je nekomu določena oseba všeč, bo iskal očesni stik. Iščejo pa ga tudi ljudje, ki so sumničavi v kredibilnost tega, kar je povedala druga oseba (iščejo sledi laži) oziroma tisti, ki želijo biti na nekaj še posebej pozorni.

 

Povzeto po: Bright Side

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo