9 znakov, da je tvoj partner posesiven

posesiven-partner

Se ti zdi, da te partner v razmerju omejuje, je ljubosumen, se počutiš utesnjeno in živiš v nenehnem strahu, da boš storila nekaj, kar mu ne bo prav? Nisi edina, s takšnim problemom se sooča ogromno žensk. Žalostno je, da se veliko od njih sploh ne zaveda, kaj se dogaja. Mnoge si zatiskajo oči, da partner ni posesiven, ampak zgolj skrben in pozoren, v resnici pa je daleč od tega.

Upamo, da med njimi nisi tudi ti. Če pa si v dvomih, ali je tvoj partner posesiven ali ne, pa preveri, ali se najdeš v spodnjih znakih in hitro boš ugotovila, pri čem si.

1. Neprestano nadzoruje tvoj videz

Posesiven partner ponavadi skuša vplivati nate s komentarji na tvoj izgled, oblačila, makeup, frizuro. Če ti pogosto očita, da je tvoj dekolte preglobok, obleka preveč oprijeta ali da si pretirano urejena za določen dogodek, je morda čas, da dobro premisliš, zakaj se to dogaja. Vedi, da tvoj partner nima pravice posegati v tvoje odločitve, kako boš izgledala. Možnost obstaja, da je sam premalo samozavesten in se boji, da te bo izgubil, ker te bo zaradi tvojega drznega videza zapeljal drugi moški. Tudi to ni niti približno zdravo razmerje, zato je skrajni čas, da se o tem pogovorita.

2. Postavlja ti pravila, kaj lahko počneš in česa ne

Ti pogosto reče, da ne smeš ven s prijateljicami, da se ne smeš družiti s prijatelji moškega spola? Ti zapoveduje, kako dolgo lahko ostaneš zunaj, s kom lahko govoriš in koga spoznavaš? Tudi to ni del zdravega razmerja. Vsak si zasluži živeti tako, kot njemu ustreza in sprejemati svobodne odločitve. Moraš se postaviti zase!

3. Vdira v tvojo zasebnost

Posesiven partner bo brez pravega razloga iskal sledi, da ga varaš. Sumničav in nezaupljiv bo ne glede na to, kaj boš počela z drugimi ljudmi, pa naj bo to v službi ali na kosilu s prijateljicami. Če se ti zdi, da bi to lahko bil tvoj partner, se pozanimaj, ali kaj vohuni za teboj. Skoraj v vsakem primeru to pomeni prebiranje sporočil.

4. Želi, da čas posvečaš samo njemu

Imata ločene hobije, prijatelje in zanimanja ali večino stvari počneta skupaj? Že res, da je kvaliteten skupno preživet čas neprecenljiv, vendar je popolnoma običajno, da vsak od vaju potrebuje nekaj oddiha in časa zase.

5. Nima svojih hobijev ali prijateljev

Posesiven partner je tisti, čigar svet se vrti samo okrog tebe. Nima zanimanja, da bi se družil še s kom drugim ali počel karkoli brez tebe.

6. Noče slišati besedice ‘ne’

Vedno mora biti po njegovo. Takšni plani, kot jih on sestavi, obveljajo. Če rečeš ne, čustveno manipulira s teboj ali celo pripravi pravo maščevanje.

LJUBOSUMJE V PARTNERSKEM ODNOSU

Povzeto po: Good Men Project

Komentarji
Morda vas bo zanimalo