Drava Bike – doživetje za vsakim zavojem

drava-bike

Dravska kolesarska pot je ena najlepših kolesarskih poti v Evropi in poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška).

V Sloveniji in na Hrvaškem je pot razdeljena na 6 etap v skupni dolžini cca. 210 km, ki so dolge med 30 in 50 km. Primerna je za kolesarje uživače, ki ob svojih kolesarskih podvigih zelo radi obiščejo najlepše kotičke, začutijo utrip mest in razvajajo svoje brbončice.

Vzdolž poti nas spremljajo gradovi in njihove zgodbe. V preteklosti so po Dravski dolini splavarji splavili, dandanes se z njimi lahko zapeljemo tudi mi. Vodna doživetja na reki Dravi so tista, ki nas v poletnih dneh razveselijo in ohladijo, pa najsi je to veslanje, raftanje ali kopanje. Svojevrsten pa je tudi občutek po premaganem klancu v nedrje pohorskih gozdov, ko dosežemo Lovrenc na Pohorju, najvišjo točko na poti. Spust nas v dolini nagradi s prečkanjem HE Fala, najstarejše hidroelektrarne na reki Dravi v tem delu Evrope. Čez Jabolčno pot dosežemo nov odsek v Rušah, zatem pa mimo čudovitega Krajinskega parka Mariborsko jezero prispemo v Maribor, mesto najstarejše trte na svetu.

Iz Maribora proti Ptuju lahko kolesar izbira med dvema potema; priporočamo položnejšo in bolj odmaknjeno od ostalega prometa, ki poteka ob desnem bregu čez naselja Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdino do najstarejšega slovenskega mesta, Ptuja.

Takoj za Ptujem se nahaja Ptujsko jezero, ki je največje slovensko umetno jezero na Dravi. V Ormožu očarajo Ormoške lagune, na poti do Varaždina pa čudovite sipine reke Drave. Od Varaždina pot poteka ob Varaždinskem in Dubravskem jezeru. Naše kolesarjenje zaključimo na sotočju dveh rek, v Legradu, ko se Mura izlije v Dravo.

Več informacij:

E: info@dravabike.si

I: www.dravabike.si

FB: www.faceboook.com/dravabike

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo