Pasme psov z najdaljšo življenjsko dobo

pasme-psov

Kako dolgo živijo posamezne pasme psov? Načeloma velja, da manjše pasme živijo dlje kot večje, kar v grobem drži. Zagotovo pa je najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na življenjsko dobo psa, kvaliteta njegovega življenja; kako se prehranjuje, koliko se giba, kje biva … Vseeno je življenjska doba v veliki meri odvisna tudi od pasme psov. Te zanima, katere so tiste pasme psov, ki živijo najdlje? V spodnjem članku najdeš povprečno življenjsko dobo za vse pasme z dolgo življenjsko dobo.

1. Maltežan: povprečna življenjska doba 15 let

Vsi maltežani imajo načeloma dolgo življenjsko dobo, če nimajo resnih genetskih bolezni. Psičke naj bi v povprečju živele približno eno leto več kot samci.

maltežan-pasme-psov

2. Toy pudelj: povprečna življenjska doba 15 let

Načeloma vsi pudlji spadajo pod pasme psov z daljšo življenjsko dobo, toy kodri pa kot najmanjši predstavniki pudljev živijo najdlje.

pudelj-pasme-psov

3. Beagle: povprečna življenjska doba 15 let

Najstarejši kuža pasme beagle se je imenoval Butch in je živel v Virginiji. Dočakal je zavidljivo starost 27 let.

4. Jack Russell terier: povprečna življenjska doba 16 let

Ti navihani štirinožci so prave energijske bombe. Mogoče je prav to tisto, zaradi česar je njihova življenjska doba tako dolga!

5. Lhasa Apso: povprečna življenjska doba 15 let

Najstarejši kuža pasme Lhasa Apso je leta 1939 dočakal 29 let. Ti psi spadajo med zelo primerne notranje pasme psov, ki znajo biti odlični čuvaji, če se v hiši pojavi neznanec.

6. Čivava: povprečna življenjska doba 17 let

Čeprav gre za eno najmanjših pasem psov na svetu, so to kužki, ki živijo veliko let. Morda zato, ker niso nagnjeni k nikakršnim genetskim boleznim.

Ali v vašo družino prihaja nov štirinožen družinski član, vi pa se sprašujete, kako bi ga poimenovali? Preberite nekaj najpogostejših in najbolj popularnih pasjih imen.

Če mladička še izbirate, pa TUKAJ preberite nekaj, kar bi moral vedeti čisto vsak, ki kupuje psa.

Povzeto po: Cesars Way

Komentarji
Morda vas bo zanimalo