Barva las, ki je večini ljudi najmanj privlačna

Več raziskav je bilo narejenih na temo barve las in kako ljudje dojemajo različne barve las. Ponavadi se nanašajo na svetlolase in temnolase posameznike, kdo je ljudem bolj privlačen in podono. Ampak ali uganeš, na katero barvo las se ponavadi pozabi?

Rdečelasci!

Ali so rdečelasci in rdečelaske ljudem privlačni? Raziskava, objavljena v Pshycology Studies ugotavlja, da ljudje, ki imajo rdeče lase, niso tako privlačni drugim kot rjavolasci, črnolasci in svetlolasci.

Rezultati so pokazali, da enako velja tako za ženske kot tudi moške – rdeča barva las je najmanj privlačna večini sodelujočih, ki so sodelovali v raziskavi. Zakaj? Raziskovalci pojasnjujejo, da so za to najbrž krivi stereotipi, ki se dotikajo rdečelascev – ženske z rdečimi alasmi naj bi bile bolj temperamentne in tekmovalne in podobno. Po drugi strani je rdeča barva manj zaželena morda ravno zato, ker je tako redka. Vsekakor gre za posebno in čudovito barvo las, ki jo mora vsak posameznik nositi s ponosom. Vsak človek je lep ne glede na barvo las, oči, kože, obliko postave.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo