Če želiš shujšati, za zajtrk uživaj tole

Za izgubo nekaj odvečnih kilogramov ni nujno stradanje. Ravno nasprotno – s stradanjem boš morda res izgubila maščobo in odvečne kilograme, ampak se ti bodo v trenutku, ko se boš vrnila nazaj na star način življenja, vrnili tudi kilogrami. S tem torej nisi naredila nič koristnega, razen tega, da si se nekaj časa mučila. Poleg tega stradanje ni zdravo. Pomembno je, da ješ raznovrstno in da v telko vneseš vse potrebne snovi. Kako pa potem vseeno shujšati? Z dovolj gibanja na svežem zraku, izogibanju stresu in zdravo, a normalno prehrano. Za zajtrk, na primer, uživaj tole.

Umešana jajca z zelenjavo

Količinsko ne pretiravaj z zajtrkom, vseeno pa je pommebno, da si zjutraj nabereš energije. Zakaj si ne bi privoščila bogatega vira beljakovin v kombinaciji z vlakninami in vitamini?

Puding iz chia semen

Lahko je zdrav zajtrk, lahko je pa tudi sladica. V vsakem primeru je odličen obrok. Potrebuješ navaden ali sadni jogurt ali kefir – po želji – chia semena, sveže ali zamrznjeno sadje. Sestavine zmešaj v posodici in postavi v hladilnik, najbolje je, da si zajtrk pripraviš kar en večer prej.

Smuti

Po želji si pripravi smuti iz najljubšega sadja, lahko pa vključiš tudi zelenjavo. Po želji dodaj tudi oreščke, chia ali lanena semena ali ovsene kosmiče. Pa dober tek!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo