To so znaki, da je tvoj fant narcis

Narcis je oseba, ki trpi za narcistično osebnostno motnjo (NOM). Značilni simptomi so občutljivost na kritike, težavni odnosih, pomanjkanje empatije in velika potreba po pozornosti. Če sumiš, da je tvoj fant narcis, preveri, ali ga prepoznaš v spodnjih znakih.

Manipulacija

Narcisi pogosto manipulirajo s svojimi najbližjimi. Na prvi pogled morda izgleda povsem nedolžno, potem pa se lahko žaljive pripombe in dejanja, ki te prizadenejo, sprevržejo v resne težave. Narcisom gre na živce tvoj uspeh, na živce jim gre vse na tebu. S tem, ko te žalijo, kritizirajo in manipulirajo s teboj, višajo lastno samozavest.

Očarljivost

Se ti zdi, da je bil tvoj partner na začetku vajinega razmerja noro očarljiv? Tako zelo, da se je zdel preveč popoln? Ti je hitro povedal, da te ljubi in čeprav si bila skeptična, se ti je zdelo prikupno in si dobila občutek, da si res nekaj posebnega? Narcisi tako delujejo. Ne znajo ljubiti, a si to želijo, zato se na vse načine trudijo za razmerje, včasih tudi na silo.

Potreba po pohvalah

Morda na prvi pogled deluje zelo samozavestna oseba, a je v resnici vse prej kot to. V resnici narcis trpi za resnim pomanjkanjem samozavesti in se bori s slabo samopodobo. Prav zato nenehno išče pohvale, odobravanje. Če mu ne kažeš tega sama, te najbrž sam spomni.

Kaj je to empatija?

Narcisi preprosto niso zmožni začutiti, kako se počutijo drugi ljudje. Osredotočeni so sami nase, ne zanima jih iskreno, kako se počutiš v določeni situaciji.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo