Če želiš zvečer hitreje zaspati, pred spanjem spij tole

Imaš tudi ti težave s spanjem? Se ti zdi, da zjutraj komaj vstaneš, zvečer pa sploh nisi zaspana, kljub temu, da si čez dan zelo utrujena? Da boš zvečer lažje in hitreje zaspala, je pomembno, da sprostiš. Pred spanjem umiri svoje možgane, odpiši napete serije, raje vzami v roke knjigo, ki te sprošča. Ne jej težke hrane in hrane, ki vsebuje veliko sladkorja. Lahko pa poskusiš popiti tudi tale napitek. In ne, ne gre se za kozarec toplega mleka.

Češnjev sok!

Da boš zvečer lažje zaspala, si pred spanjem privošči kozarec češnjevega soka. Raziskava je pokazala, dačešnjev sok vsebuje določene aminokisline, ki na telo učinkujejo tako, da v možganih povzročijo utrujenost in močno željo po spanju. Še večji učinek bo imelo, če spiješ dva kozarca češnjevega soka, vendar ima to tudi svoje slabosti, saj boš zelo verjetno morala ponoči na stranišče, kar bo spet motilo tvoj spanec.

Bodi pozorna, da izbereš čim bolj naraven češnjev sok, ki ne vsebuje veliko dodanega sladkorja.  Poleg tega je uživanje češenj zelo dobro za zdravje, saj so polne vitaminov.

Želimo ti miren in kvaliteten spanec!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo