9 najpogostejših napak pri uporabljanju parfumov

Uporaba parfuma se zdi eden od najlažjih korakov vaše lepotne rutine, a mnoge ravno pri tem delajo napake. Čeželite v svoji dišavi kar najbolj zablesteti, si preberite naslednjih devet najpogostejših napak pri uporabi parfumov.

Drgnjenje zapestij

Mnogi parfum uporabljajo tako, da z njim pošpricajo eno zapestje, tega pa nato podrgnejo ob drugega, da bi se parfum razporedil po obeh. A to naredi večškode kot koristi –omeji namrečobstojnost vonja, saj poškoduje note v dišavi. Parfum le popršite po vsakem zapestju posebej in pustite dišavi, da naredi svoje.

Shranjevanje parfumov na sončni svetlobi

Vročina lahko poškoduje parfume. Dišavo namrečrazgradi hitreje in vpliva na kemikalije, ki nato spremenijo vonj. Parfum lahko zato celo spremeni barvo in postane po izpostavljenosti toploti rahlo temnejšega odtenka. Četudi bi jih najraje občudovali na polici, strokovnjaki trdijo, da je parfume najbolje shranjevati kar v hladilniku. Če pa vam je misel na shranjevanje parfuma zraven zelenjave in drugih živil dokaj čudna, se vsaj prepričajte, da niso na vročini in sončni svetlobi.

Prekomerna uporaba

Morda se vam kdaj zazdi, da je, ko pride do parfumov, večtudi bolje. A temu vsekakor ni tako. Če uporabite prevečparfuma naenkrat, se zna zgoditi, da bo njegov vonj slabši, kot bi bil ob normalni uporabi. Hoja po svetu v oblaku parfuma pa je skoraj enako slaba, kot če tega sploh ne bi uporabili. Le rahlo popršite po točkah, kjer je čutiti srčni utrip, in že ste pripravljeni.

Uporaba več parfumov naenkrat

Mešanje parfumov je zelo slaba ideja. Vsak parfum je izdelan drugače in vsi imajo različno intenzivnost. Nekatere dišave so izredno močne, spet druge pa so lahko zelo nežne.Če ste prepričani v svoje sposobnosti in ustvarjalnost, pri tem uporabite en močan in en nežen vonj. Še bolje pa je, če se le prepustite že narejenim dišavam.

Nanašanje parfuma na suho kožo

Strokovnjaki trdijo, da so dišave najbolj obstojne, če jih nanesete na navlaženo kožo. Za najboljši učinek uporabite vlažilec z enakim vonjem, kot ga ima vašparfum.

Kupovanje enakega parfuma, kot ga ima vaša prijateljica

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste na prijateljici, sorodnici ali sosedi zaznali prijetno dišavo, zato ste jo vprašali, katera je, saj bi jo radi imeli tudi sami. A pred nakupom je ne pozabite preizkusiti na lastni koži–na vas bo namrečdišala drugače, kot je na vaši znanki. Zakaj? Zaradi telesne kemije. Prepričajte se torej, da bo parfum ustrezal tudi vaši koži.

Nanašanje parfuma le na zapestja

Dišavo aktivira telesna toplota, zato je, če želite, da bi bil vašparfum kar najbolj obstojen, najbolje, da ga nanesete na točke, kjer je močzačutiti srčni utrip in ki niso pokrite z oblačili. Poleg zapestij poskusite z nanosom na vrat, gležnje in del za koleni. Predvsem pa ne pozabite na glavno točko–srce. Nikar pa parfuma ne uporabite na vseh naštetih točkah naenkrat.

Puščanje odprtega parfuma

Pokrovček od parfuma ne služi le temu, da se dišava ne razlije po torbici. Izpostavljenost zraku lahko povzroči oksidacijo vsebine stekleničke, tako dišava izgubi na svoji intenzivnosti. To je tudi razlog, zakaj je bolje kupovati parfume v manjših stekleničkah–tisti v večjih se slej ko prej vsaj rahlo razdišijo. Parfume zato hranite zaprte in ne dovolite, da bi predčasno izgubili svoj vonj.

Pršenje parfuma na oblačila

Kot smo omenili, se dišave aktivirajo s telesno toploto, zato so parfumi najbolj učinkoviti na koži. Pršenje na oblačila ni nujno napaka, le vonj bo tako manj intenziven. V določenih primerih je to celo priporočeno, in sicer če sta v toplih krajih in se zelo potite. Potenje oz. naravna olja, ki z njim pridejo iz kože, lahko uničijo parfum. V tem primeru je bolje, da z njim rahlo popršite svojo ruto ali lase.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo