DOLGOTRAJNA IZGUBA TEŽE IN MIŠIČASTO TELO: 3 PRAVILA, KI JIH MORATE UPOŠTEVATI

Ko nam enkrat uspe, da si uredimo prehrano in vidimo, da za dobro počutje ne potrebujemo nezdrave vrečke keksov, nam ostane le še zadnji korak, in sicer, kako sedaj kljub vsem obveznostim, ki jih imamo v življenju, ostanemo v formi. Najbolje se je držati treh glavnih pravil, s katerimi boste v zapeljivem telesu zagotovo preživeli še leta in leta. Čeprav se zdi nemogoče, je lažje, kot se vam morda zdi.

VADBA Z RAVNO PRAV INTENZIVNOSTI

Veliko ljudi je prepričanih, da jih mora dobra vadba obvezno pustiti prepotene, izmučene in v groznem stanju, kar pa ni res, ravno nasprotno. Včasih morate iz telovadnice oditi polni moči, pripravljeni na nov dan, ne pa se izmučeni skoraj priplaziti po kolenih. Ljudje vse več izvajajo vadbe predvsem z utežmi, ki enostavno preveč obremenijo njihovo telo. Tudi vaje z lastno težo, krepijo in izoblikujejo vaše mišice, le več jih je navadno potrebno narediti. Vajam s pretežkimi utežmi pa se je dobro izogibati, ker si lahko kaj hitro poškodujemo rame in preveč obremenimo sklepe, ki so potem posledično boleči. Poslušati moramo svoje telo, kaj nam želi povedati. Če delamo počepe z utežmi in če čutimo samo izmučenost, s tem nadaljujemo, če pa nas boli v sklepih, moramo prenehati. In samo razumna vadba bo lahko postala del našega vsakdana.

PREHRANA

Fitnes prehrana temelji na beljakovinah, zelenjavi, enostavnih ogljikovih hidratih, živilih z nizkim glikemičnim indeksom in omejevanju sladkorja, ki se skriva povsod tam, kjer niti pomislili ne bi. Z uporabo beljakovinskih praškov in umetnih sladil si lahko pripravljamo tako hrano, ki bi nam jo zavidal tudi nekdo, ki vsak dan poseže po vrečki čipsa, pa čeprav bo najverjetneje prav ta najbolj zgrožen nad tem, da jeste škodljive nadomestke. Namen nadomestkov ni, da jih boste jedli namesto vseh obrokov, ampak da si lahko z uporabo le-teh pripravljate tudi skoraj pregrešne sladice in to brez odrekanja in slabe vesti. Z upoštevanjem pravilne prehrane boste zadovoljni v svoji koži, ker boste videli rezultate. Ne pozabite tudi na to, da ne postanete preveč obsedeni s svojim slogom prehranjevanja, naj vam bo ta nekaj popolnoma samoumevnega. Ko boste prišli do te stopnje, ne boste nikoli več odnehali, pa čeprav boste kdaj pojedli vrečko čipsa, ki sem vam tako ali tako ne bo tako prilegla, kot se vam je včasih.

VADBA

Vadbe kmalu ne boste več dojemali kot neko obvezo, ampak kot nekaj, kar vas bo napolnilo z energijo in vam bo dalo zagon za nove izzive. Pred vsakim obiskom fitnesa se odločite, kakšne vaje boste izvajali. Vaj za posamezne mišične skupine je res veliko in odločimo se, čemu bomo dali prednost na določen dan in katere vaje bomo izvajali. Lahko imamo tudi kakšno beležko, kamor si pišemo, katere vaje delamo, koliko ponovitev smo naredili in koliko časa smo vaje izvajali. Z izborom vaj pred vstopom v fitnes se počutimo še bolj samozavestne in zadovoljne v svoji koži in nismo čisto nič zmedeni, saj natančno vemo, kaj bomo počeli.

Z upoštevanjem teh treh trikov bo vadba postala samoumeven del vašega življenja in lažje se boste soočali z različnimi izzivi, ki vam bodo medtem postavljeni na pot.

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo