Domači pripravki proti komarjem

domači-pripravki-proti-komarjem

Zakaj bi uporabljali umetne spreje in repelente proti komarjem, ki škodljivo vplivajo na naše telo, še posebej kožo? Če jih pogosto nanašamo, ne prinesejo nič dobrega. Obstajajo domači pripravki proti komarjem, ki jih povsem enostavno naredite sami. Za nameček imajo številni od njih še ugoden vpliv na našo kožo, komarjem pa smrdijo. Kaj bi lahko želeli boljšega?

Domači pripravki proti komarjem:

Česen

Morda se ne sliši najbolj privlačno, ker si verjetno v svojem domu ne želite slabih vonjav, vendar ni tako hudo, kot deluje na prvi pogled, za povrh pa dobro učinkuje. Potrebujete 5-6 strokov česna, 1 čajno žličko mineralnega olja, 1 čajno žličko sveže stisnjenega limetinega soka in 200-300 mL vode. Česen na drobno sesekljajte, dodajte olje in pustite delovati čez noč. Naslednji dan dodajte limetin sok in vodo in vse skupaj dobro premešajte. Rezultat bo sprej proti komarjem, s katerim lahko poškropite tako sebe kot tudi svoj dom (npr. Sobne rastline).

Sivkino olje

Potrebujete 10-12 kapljic sivkinega olja, 3-4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta, 2-3, 200-300 mL vode in 3-4 čajne žličke sveže stisnjenega limoninega soka. Vse skupaj dobro premešajte in nato v obliki spreja nanašajte na kožo 2-3x dnevno.

Evkaliptusovo olje

Potrebujete 10 mL limoninega evkaliptusovega olja in 90 mL olivnega ali kokosovega olja. Pripravite 100 mL stekleničko in oboje dobro premešajte. Repelent nanašajte na kožo ponavljajoče, še posebej, če ste na vrtu ali na balkonu.

PREMAGAJTE SRBEČICO OB KOMARJEVEM PIKU – SAMO V KUHINJO JE TREBA

Olje čajevca

Tudi olje čajevca je odlična zaščita pred komarji. Potrebujete 10 kapljic, ki jih zmešate skupaj s 30 mL kokosovega olja. Da bo učinkovina delovala, namažite izpostavljene dele kože 2-3x.

Jabolčni kis

Potrebovali boste 50 mL jabolčnega kisa, 50 mL navadne vode, s katero kis razredčite in 10-12 kapljic eteričnih olj po želji – klinček, citronela ali evkaliptus. Vse skupaj dobro premešajte in nanesite na kožo. Pa srečno.

Povzeto po: Style Craze

Komentarji
Morda vas bo zanimalo