Žlica olivnega olja na tešče dela čudeže

žlica-olivnega-olja

Zdrave maščobe so ključne za normalno delovanje telesa; zagotavljajo energijo, dajejo občutek sitosti in skrbijo za normalno delovanje jeter. Seveda pa poleg tega izboljšajo tudi okus hrane. Ste vedeli, da so človeški možgani sestavljeni iz več kot 50 % maščob? Nekaj je gotovo – za zdravo telo morate s pomočjo zdrave prehrane uživati zdrave maščobe. Kje pa se le-te nahajajo? Žlica olivnega olja na tešče dela čudeže – je skrivnost mediteranske diete. Preizkusite.

Kako vpliva na vaše telo 1 žlica olivnega olja na tešče?

Zmanjšuje vnetje

Visokokakovostno ekstra deviško oljčno olje vsebuje ogromno antioksidantov, ki prispevajo k zamnjševanju vseh vnetij v telesu. Maščobne kisline v olivnem olju pomagajo zvišati dober holesterol in znižati slabega. Prav tako zmanjšujejo tveganja za srčne bolezni.

Sijoča koža

Pitje olivnega olja zaradi vsebnosti antioksidantov in vitamina E pripomore k počasnejšemu staranju kože in lepši, bolj sijoči koži. Seveda je primeren tudi za zunanjo uporabo; lahko namažete svojo kožo in lase.

Izguba telesne teže

Oleinska kislina v olivnem olju ima blagodejen in pomirjujoč občutek. Upočasni absorpcijo drugih hranil, zato se boste po obroku dlje časa počutili site in zaradi tega ne boste imeli želje po poseganju po nezdravih prigrizkih. Čeprav je olivno olje visokokalorično, se bo celotna dnevna doza kalorij čez dan zmanjšala.

6 navad, ki se jim je pametno izogniti po kosilu

Zdrava prebava

Olivno olje izboljšuje in spodbuja prebavo. Nekatere študije so pokazale, da naj bi pitje olivnega olja celo zmanjšalo tveganje za raka debelega črevesa. Dokazano je tudi, da olivno olje spodbuja proizvodnjo sokov trebušne slinavke in žolča, s čim se zmanjša tudi tveganje za nastanek žolčnih kamnov.

Vas je tole prepričalo, da boste poskusili z vsakodnevnim uživanjem olivnega olja? Če vam žlica olivnega olja na prazen želodec ne diši najbolj, si lahko proces nekoliko olajšate. Olje zmešajte s kozarcem tople vode in sokom limone, ki naredi nekoliko bolj prijeten okus in pomaga pri lažji prebavi.

 

Povzeto po: Bioarmonia

Komentarji
Morda vas bo zanimalo