4 navade, ki povzročajo razcepljene konice

razcepljene-konice

Razcepljene konice kvarijo izgled las in škodijo njihovemu zdravju, skratka, so problem, s katerim se ne želi spopadati nobena od nas. A vendar se. Na žalost je malo takšnih srečnic, ki razcepljenih konic nimajo. Med njimi si lahko tudi ti, če boš opustila spodnje navade.

1. Grobo krtačenje

Ne boš verjela, kako zelo lahko poškoduje tvoje lase. Ti se želiš hitro in temeljito počesati, hkrati pa se ne zavedaš, da prav takšno početje povzroča razcepljene konice. Še posebej, če lase krtačiš, ko so mokri. Da se poškodbam las izogneš, se potrudi, da si za krtačenje vzameš čas. Nič grobih in sunkovitih gibov. Lasje naj bodo suhi, uporabljati pa moraš pravo krtačo za svoj tip las. Če si do zdaj imela navado krtačiti lase, ko so mokri, namesto krtače raje uporabi glavnik s širokimi zobmi.

2. Vročina

Si likaš ali kodraš lase? Potem si zagotovo seznanjena z negativnimi vplivi na tvoje lase. Če se temu ne moreš izogniti, se potrudi vsaj, da nastaviš čim nižjo možno temperaturo. In seveda ne pozabi nanesti zaščite.

3. Nepravilna uporaba olj in balzamov

Nikoli ne uporabljaj likalnika ali kodralnika na laseh, ki so prepojeni z negovalnim oljem ali balzamom. Čeprav si morda misliš, da bi to lahko bila zaščita pred vročino, je vse prej kot to. Kot zaščito uporabljaj takšno, ki je temu namenjena, saj lahko nepravilna uporaba balzamov in olj zelo pogosto povzroča razcepljene konice. Prav tako je priporočljivo, da si lase namažeš z balzamom še pred šamponiranjem, saj vsrkajo več hranilnih snovi.

4 DEJSTVA O BALZAMIH ZA LASE, KI JIH ŠE NE POZNATE

4. Dotikanje konic

Če opaziš razcepljene konice, se jih nikar ne dotikaj, saj s tem samo še dodatno poslabšaš situacijo. Ne vrti pramenov las med prsti, ne igraj se s konicami las, pusti jih pri miru. Edini način, da se jih znebiš, je, da jih s škarjami odrežeš.

 

Povzeto po: Cosmopolitan

Komentarji
Morda vas bo zanimalo