GEL NOHTI: ZA ALI PROTI?

Vse ženske nimajo te sreče, da bi se rodile s trdnimi in močnimi nohti, zato ves čas iščejo način, kako bi ne glede na to njihove roke izgledale lepe in urejene. Gel nohti so alternativa tradicionalnemu lakiranju in dajejo lep in urejen videz rok.

Zagotovo si že slišala za gel nohte ali jih videla pri prijateljici. Rezultat je po navadi zelo lep, nohti pa dolgi in zdravi. Gre za izjemno priljubljeno tehniko barvanja nohtov, saj je njihova obstojnost precej daljša kot pri normalnih lakih.

Kako se gel nanaša?

Prva stvar, ki jo naredimo, je čiščenje nohtov, čemur sledi piljenje površine le-teh, da jih pripravimo za nanos gela. Po piljenju odstranimo prah z nohtov. Odstrani se tudi ob nohtna kožica, za katero velja, da jo je vedno bolje potisniti nazaj, kot odrezati, da se izognemo morebitnim okužbam.

Sledi uporaba ”primerja”, ki bo poskrbel, da gel ne bo odstopil od nohta in s tem podaljšal njegovo obstojnost. Po tem koraku se na vsak noht posebej nanese tanka plast gela, ki ga posušimo pod UV ali LED lučko. Zaključimo z nanosom zaključnega sloja, ki bo nohtu dal dodatno zaščito in lesk.

Vse lepo in prav, a vendar se moramo zavedati, da oblikovanje nohtov z gelom poškoduje naš naravni noht. Da bi se temu čim bolj izognile, je priporočljiv obisk salona, kjer bodo za vaše nohtke poskrbeli tako, kot se spodobi.

Prednosti gela

Ena izmed najbolj pozitivnih lastnosti gel nohtov je predvsem njegova obstojnost, saj ob pravilnem nanosu gel na nohtih zdrži več tednov. Naše roke so tako dolgo časa lepe in urejene.

Druga prednost je, da so gel nohti videti veliko bolj naravni kot nohti, na katere nanesemo umetne konice.

Še ena izmed prednosti gel nohtov je, da preprečujejo grizenje naravnih nohtov, saj so le ti varno skriti pod nanosom gela.

Slabosti gela

Ena izmed največjih slabosti gel nohtov je ta, da naravni noht ne diha pod plastjo gela, kar je velikokrat razlog za uničene nohte.

Celoten postopek nanašanja gel nohtov je precej agresiven. Od nanosa različnih slojev gela, izpostavljenosti UV-žarkom in kasnejšega namakanja v acetonu za odstranitev.

Povzeto po: De Ellas

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo