KONDOMI Z OKUSOM IZKLJUČNO ZA ORALNI SEKS!

kondomi-z-okusom

Obstaja veliko različnih vrst kondomov – tudi takšni, ki dišijo in imajo sadne okuse. Pa si se kdaj vprašala, zakaj sploh obstajajo kondomi z okusom?

To ni zgolj še en tržni prijem v poplavi poskusov, kako pritegniti uporabnika – kondomi z okusom imajo dejansko funkcijo in pomembno vlogo, ki pa jo marsikdo dojema napačno. Namenjeni so izključno oralnemu seksu in ne tudi vaginalnemu ali analnemu, čeprav jih veliko ljudi uporablja tudi za to. Pa jih NE BI SMELI.

ZAKAJ?

Kondomi z okusom imajo pogosto dodane razne umetne sladkorje, ki jim dajejo pristen okus, kar pa še zdaleč ni primerno za žensko vagino. Privede lahko namreč do raznih okužb, najpogosteje do glivične okužbe. Sladkor, s katerim se najraje hranijo glivice, namreč v nožnici spodbudi razrast gliv kvasovk, ki potem nadvladajo koristne laktobacile in podrejo normalno nožnično floro – na tak način pride do vnetja nožnice, ki ga prepoznaš po nenehnem srbenju, sirastem izcedku in pekočem občutku.

Če si do zdaj mislila, da lahko razrast glivic povzroči le zaužit sladkor, ki ga vneseš v telo med prehranjevanjem, sedaj veš, da to NE DRŽI. Tudi kondomi z okusom ga lahko. Neposreden stik z nožnico omogoča še boljšo absorpcijo sladkorja in posledično okužbe sečil. Če torej uporabljata kondome z okusom, jih uporabljajta zgolj za oralni seks, sicer pa se raje poslužujta navadnih – razen če je na kondomih z okusom posebej izpostavljeno, da so primerni tudi za vaginalni seks.

NASVETI ZA UPORABO KONDOMOV Z OKUSOM

1. Če o spolnem partnerju ne veš veliko, jih uporabljaj pri oralnem seksu. Niso namreč izdelani brez razloga – spolne bolezni se lahko širijo tudi pri oralnem seksu.

2. Vedno preveri rok uporabe in kondome zavrži, če je rok že potekel.

3. Če se po oralnem seksu lotita tudi vaginalnega, VEDNO zamenjajta kondom. Najprej zato, ker kondom z okusom najverjetneje ni primeren za navaden spolni odnos, med drugim pa zato, ker lahko kondom uporabiš le enkrat, sicer njegova uporaba ni več varna.

4. Če si alergična na lateks, ne uporabljaj kondomov z okusom niti za oralni seks.

5. Bodi pozorna pri izbiri lubrikanta. Vsi lubrikanti niso primerni za vse vrste kondomov, hkrati pa tudi ne zate. Obstajajo alergije na lubrikante, ki se najpogosteje kažejo v obliki srbečice po spolnem odnosu.

 

Ljudje se znajdejo na vse mogoče načine. TUKAJ lahko prebreš, kaj vse nekateri uporabljajo namesto kondomov.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo