KO PRVIČ SPOZNAŠ NJEGOVE STARŠE: ZAPOMNI SI TE 3 NASVETE

Končno te je povabil, da prvič spoznaš njegove starše. Vznemirljivo, kajne? To je zagotovo dober znak, da ima s teboj resne namene in če tudi ti čutiš enako, si zagotovo vesela. Pa ne samo vesela, ampak tudi rahlo nervozna, saj najverjetneje želiš pri bodočem tastu in tašči pustiti čim boljši vtis. Najbrž se sprašuješ, kaj storiti, da jima boš všeč – kaj obleči, o čem se pogovarjati, kako se obnašati. Zate imamo 3 preproste nasvete, ki ti bodo pomagali v situaciji, ko prvič spoznaš njegove starše:

1. Bodi takšna, kot si.

Morda se sliši obrabljeno, vendar je to, da se staršem pokažeš v pravi luči, zelo pomembno. Ljudje smo si različni in vsak normalen človek bo to sprejemal. Vsak starš si za svojega otroka želi, da bi bil srečen – če je tvoj partner s teboj srečen, te bodo sprejeli. Ni se ti treba pretvarjati, da so ti všeč iste stvari kot njim samo zato, da bi jim ugajala. Ne pretiravaj o svojih sposobnostih in ne olepšuj resnice – če ne znaš kuhati, bo to tašča to v bližnji prihodnosti najbrž hitro ugotovila.

Poleg tega te partner pozna in mu bo hitro postalo jasno, da si namišljuješ stvari samo zato, da bi impresionirala njegove starše – on pa te ljubi ravno zaradi tega, kar si in ne zato, ker bi bila v vseh pogledih popolna. Takšna oseba ne obstaja.

2. Bodi spoštljiva in vljudna.

Četudi se pokažeš takšna, kot si, pazi, da v tej smeri ne pretiravaš – vljudnost in spoštljivost sta vedno na prvem mestu. Če se glede kakšne stvari ne strinjate, nikar ne bodi trmasta in ne začenjaš prepirov. Ponudi se, da pomagaš pospraviti mizo ali pa kaj podobnega – s tem boš zagotovo pustila dober vtis. Vendar z ustrežljivostjo vseeno ne pretiravaj, da ne boš izpadla preveč vsiljivo in narejeno. Poskrbi za to, da ju gledaš v oči, ko se z njima pogovarjaš, na začetku jima sezi v roko, bodi nasmejana in dobre volje, daj jima kakšen kompliment, na koncu pa se jima zahvali za pogostitev.

3. Zapomni si, da ni nujno, da ste najboljši prijatelji.

Idealna situacija, ki si jo predstavljaš, je verjetno ta, da te njegovi starši obožujejo, ti pa njih. Ne bodi presenečena, če se ne bo izšlo tako. V resnici je pomembno, da najdeš način, kako drug drugega tolerirate, si pomagate in ste si na voljo, ko kaj potrebujete, nikakor pa ni pogoj, da bo njegova mama tvoja nova najboljša prijateljica, s katero boš hodila nakupovat. V prihodnosti bodo prišli trenutki, ko si boste šli na živce in se boste kdaj tudi sprli, ravno takrat pa je pomembno, da znate situacije brez težav in večjih zamer primerno rešiti.

 

Povzeto po: Evie Magazine

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo