O ČEM SE POGOVARJATI S TAŠČO IN TASTOM

Biti v zvezi z nekom pomeni ljubiti ga takšnega, kakršen je in sprejeti ljudi, ki so mu v življenju pomembni. To vključuje tudi njegove starše – osebi, ki sta ga vzgojili in ki bosta vedno del njegovega življenja. Prvo srečanje z njimi je pomemben korak v začetku vsake zveze in prvi vtis prav tako, se ti ne zdi?

Prihod v življenje nekoga novega, osebe, ki nam pomeni nekaj več, je zmeraj zelo razburljiv. Prvo srečanje z njegovimi starši je ponavadi nekaj, kar nas dela zelo živčne, saj moramo pustiti dober vtis. Če misliš, da z njimi ne boš našla teme za pogovor, smo zate pripravili seznam, ki ti bo zagotovo v pomoč.

S čim se ukvarjaš

To bo zagotovo eno izmed prvih vprašanj, ki ti ga bodo zastavili. Vse starše zanima, s čim se ukvarja bodoča snaha in kakšne cilje ima v življenju. Ni pomembno, če še študiraš, hodiš v službo ali si trenutno brezposelna, pomembno je, da veš, kaj te v življenju veseli in čemu se boš v prihodnosti posvetila. Povej jasno in ne pretiravaj, saj lahko s tem dosežeš nasprotni učinek, kot ga želiš.

Cilji, ki jih želiš doseči

Prišla si, da te spoznajo. Naj ti ne bo neprijetno govoriti o prihodnosti, vendar pozor! Bodi pazljiva pri tematikah, o katerih s partnerjem še nista govorila, kot na primer velika družina ali delo v tujini.

Od kod prihajaš

Če prihajaš iz istega mesta, si izmenjajte informacije glede najljubše kavarne, restavracije ali parka. V nasprotnem primeru predlagaj, da si kraje, ki jih ne poznaš, ogledate skupaj.

Hrana

Taščo bo zagotovo zanimalo, če rada kuhaš. Bodi iskrena, tudi če odgovor ni voda na tvoj mlin, saj je velika verjetnost, da te bo v prihodnosti preizkusila.

Bodi pozorna na podrobnosti

Podaj kompliment glede pohištva, vrta ali izbire oblačil. S tem se boš staršem partnerja zagotovo prikupila.

Pogovarjaj se z vsemi

Če je za mizo prisotnih več ljudi, vsem nameni enako mero pozornosti. Tudi mlajšim bratom, sestričnam ali drugim osebam, ki so tvojemu partnerju pomembne in jim te je želel predstaviti.

Izogibaj se prepiranju

Če se v kakšni stvari ne boste vsi strinjali, svojega nestrinjanja ne podaj jasno in glasno. Raje stvar zadrži zase in jo razčisti kasneje, ko boš v družini že bolj domača.

Povzeto po: Diario Femenino

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo