HIŠNA OPRAVILA, KI JIH MORATE OPRAVITI TO JESEN

Postaja vedno bolj hladno in kmalu si boste želeli samo še lenariti na kavču in brati knjige. A jesen je tudi primeren čas, da opravite vsa gospodinjska dela, s katerimi ste odlašali celotno poletje. Vzemite to kot nekakšno jesensko čiščenje, ki spominja spomladansko. Čimprej postorite vse, kar morate in hitreje se boste lahko greli ob vroči čokoladi v čistem, udobnem domu.

Odmrznite zmrzovalnik

Ven vrzite vse, česar ne prepoznate več ali vse, čemur je potekel rok uporabe. Zagotovo se znebite vsega, kar je notri več kot eno leto. Vse ostalo pa skuhajte in čim hitreje porabite. In seveda očistite zmrzovalnik.

Uredite svoje police

Sedaj je pravi čas, da police napolnite s konzervami in osnovnimi živili: testeninami, fižolom, koruzo in podobnim. Preden naložite to, pa je pametno, da vse zložite s polic, jih obrišete in pospravite, stran vržete vse, kar je pretečeno in vse, česar niste uporabljali že vsaj šest mesecev.

Očistite okna

Zunaj in znotraj! Pozimi bo precej bolj hladno in zelo težko boste delali v temi. Če imate preveč oken in premalo časa, enostavno najemite nekoga, da vam pomaga.

Spraznite svoje torbice

Ne potrebujete vseh računov, ki ležijo notri že nekaj mesecev in zagotovo tudi ne potrebujete sedmih svinčnikov. Vse torbice popolnoma spraznite, jih počistite, prezračite in notri pustite samo tisto, kar vsakodnevno potrebujete.

Preverite svoje centralno gretje

Če je problem z vašim gretjem, je bolje, da za to poskrbite sedaj, kot pa da se to zgodi sredi zime, ko bo na najbolj hladno noč nehal delati grelec vode. Preverite, ali vse dela pravilno, če je grelec že star in slabo deluje, pa se dogovorite za popravilo.

Pospravite razmetan predal

Če nimate predala, imate kot. Zagotovo ga imate nekje v stanovanju. Tja odlagate vse, kar v tistem trenutku ne potrebujete in se vam ne dan nesti na pravo mesto.

Obesite fotografije

S tem odlašate že predolgo, zato je sedaj končno pravi čas, da se tega lotite.

Povzeto po: Popsugar

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo