ZAŠČITA KOŽE PRED VREMENSKIMI SPREMEMBAMI

Zjutraj mraz, popoldan vročina, nenadoma dežuje, veter, onesnaženje zraka. Vsi ti dejavniki vplivajo na kvaliteto naše kože, zato se po najboljših močeh trudimo, da je zaščita kože pred vremenskimi spremembami maksimalna.

Pomlad je že v polnem teku in zdi se, da je vreme veliko bolj muhasto, kot bi si za ta letni čas želeli. Zjutraj se temperature spustijo blizu ničle, opoldne je zelo vroče, popoldne pa lahko že dežuje. Te temperaturne spremembe, poleg tega, da otežujejo naše odločitve glede izbire oblačil, postopoma vodijo do poškodb kože. Tukaj je 5 lepotnih nasvetov, s pomočjo katerih boste izboljšali stanje vaše kože:

1. Zdrava prehrana prinaša lepo kožo 

Temperaturne spremembe povzročijo izsušitev kože. Poleg redne uporabe vaše najljubše kreme za telo poskrbite za uravnoteženo prehrano, ki pomaga izboljšati zdravje vaše kože tudi od znotraj. V svojo prehrano vključite: ribe, jajca in žitarice, citruse, kot so pomaranče in grenivke, jabolka, kumare, kivi in lubenice.

2. Izbirajte med lahkimi in vlažilnimi kremami 

Ne pozabite, da več kot je vlage v okolju, lažjo kremo boste potrebovale. Pri nizkih temperaturah je priporočljivo nanesti debelejši sloj kreme, da se ta dlje časa vpija v vašo kožo in jo tako še bolj nahrani. Za področje pod očmi lahko uporabite kremo z dodano hialuronsko kislino.

3. Moč zaščitnega faktorja 

Zaščita pred soncem preprečuje, da bi ultravijolični (UV) žarki poškodovali kožo, povzročili nastanek gub ali onemogočili elastičnost kože. Kremo z zaščitnim faktorjem uporabite tudi v primeru oblačnega vremena, saj le-to moči nekaterih UV žarkov ne zmanjša.

4. Močnejša koža ob uživanju čokolade

Prepustite se užitku uživanja čokolade in hkrati skrbite za svojo kožo. Ne pozabite, da je grenka čokolada bogata z flavanoli – vrsto antioksidantov, ki nevtralizirajo učinke UV žarkov.

5. Nič več vročih kopeli 

Zaradi nekega nenavadnega razloga radi dvignemo temperaturo tuša do maksimuma. S tem prenehaj! Vroča voda lahko vpliva na lipide vaše kože, ki so nujno potrebni za zaščito.

Povzeto po: Cosmopolitan

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo