HITRO IN ENOSTAVNO IZDELAJTE SVOJ FINANČNI NAČRT ZA MIRNEJŠO PRIHODNOST Z ŽEPNIM SVETOVALCEM EEEZY FINANCE. NAJ VAS NE PRESENETIJO NEPRIČAKOVANI STROŠKI!

Zagotovo poznate pregovor, da priložnost izgubljena, ne povrne se nobena. Žal velja isto za denar, ko ga enkrat zapraviš, ga ni več nazaj. Vsaj ne do naslednje plače. Vendarle pa vsi sanjamo o finančni stabilnosti, ko nam vsaj za nekaj časa ne bo treba motriti v številke in preračunavati, koliko nam je sploh še ostalo.

 

Eden od boljših ukrepov, kako zmanjšati svoje finančne težave, je izdelava učinkovitega finančnega načrta. Kako to storimo?

 

1. Zastavite si vsa pomembna vprašanja glede svoje prihodnosti in prihodnosti svoje družine.

»Bom otrokom lahko omogočil brezskrben študij?« »Kaj se bo zgodilo z mojo družino, če jutri ne pridem več domov?« »Kaj se bo zgodilo, če jutri ostanem brez službe?« »Kako dolgo v upokojitev mi bodo zadostovali moji prihranki?«

Jasno opredelite, kaj vam leži na srcu. Če želite, lahko svoje finančne skrbi prelijete na papir, da jih vidite črno na belem. Svoje skrbi nato razvrstite po pomembnosti in določite, katero področje oziroma vprašanje vas najbolj bremeni. Morda bo to cena študija vašega otroka. Morda bodo to vaši prihranki za penzijo. Karkoli že bo, pomembno je, da svoj odgovor vzamete za izhodišče pri sestavljanju svojega finančnega načrta.

 

2. Prijavite se v spletno aplikacijo Eeezy finance

Gre za aplikacijo, ki jo je razvila skupina neodvisnih strokovnjakov s področja finančnega svetovanja za potrebe urejanja in pregledovanja osebnih financ posameznika. Eeezy finance so priročen zasebni finančni svetovalec, ki vam pomaga do boljšega finančnega zdravja.

Uporaba aplikacije je popolnoma brezplačna.

 

3. Naredite brezplačno oceno svojega finančnega zdravja

Test lahko rešite na spletni strani aplikacije Eeezyfinance.si. izpolnjevanje vam bo vzelo slabih 10 minut. V prvem sklopu boste odgovarjali na vprašanja, povezana z vašimi dohodki (plača, regresi ipd.). Drugi sklop se nanaša na mesečno porabo v vašem gospodinjstvu in na morebitne dolgove. Tretji in zadnji del pa je namenjen vaši prihodnosti. Vprašanja so zelo pregledna, tako da vam reševanje ne bo povzročalo preglavic.

 

Eeezy finance vam na podlagi vaših vnesenih podatkov naredi oceno vašega finančnega zdravja, ki vam pove, kako urejene in zdrave so vaše osebne finance. Finančno poročilo je napisano enostavno, brez nerazumljivega finančnega žargona. Glavna prednost aplikacije je, da je prilagojena za vsakdanjo rabo in ne vsebuje nepotrebnega finančnega žargona. Aplikacija je brezplačna, takšno poročilo pa na trgu stane več sto evrov.

 

4. Upoštevajte priporočila

Z aplikacijo Eeezy finance boste dobili vpogled z grafi in opisi, za kaj in koliko boste morali na mesec nameniti, da bi privarčevali za določen cilj. Rezultati finančne ocene vam bodo v veliko pomoč pri nadaljnjih finančnih odločitvah, pa naj se gre za nakup hiše ali izbiro najprimernejših zavarovalnih produktov. Ti se namreč najbolje obnesejo, če jih znamo pravilno izbrati.

S pravo finančno sliko se boste veliko lažje odločili tudi glede svojih naložb in zavarovanj. V kolikor še vedno niste 100 % prepričani, katera odločitev je prava, si v aplikaciji oglejte, kako vaše današnje odločitve vplivajo na vašo prihodnost.

Aplikacija je na voljo na spletni strani Eeezyfinance.si.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo