[LJFW] KONČAL SE JE LJUBLJANSKI TEDEN MODE, PREDSTAVLJENE KREACIJE SO PRESTIŽNE IN DOSTOPNE

Klasična črna, jesenska živahnost, ekstravagantni dodatki in vzorci: za nami je še en ljubljanski teden mode (Ljubljana Fashion Week oz. LJFW), ki se je odvil med 5. in 7. 11. v prostorih Viba filma v Ljubljani, kjer je svoje domiselne kreacije predstavilo 29 modnih oblikovalcev oziroma blagovnih znamk. Med njimi so bili tudi študentje iz Fakultete za dizajn ter izbranci natečaja Bela srajca #2.

Teden mode je otvorila modna revija Matee Benedetii, ki je pionirka trajnostnega ustvarjanja v Sloveniji. Predstavila se je s prestižno in s cenovno dostopnejšo linijo, pozabila pa ni niti na moško modo.

 

 

Pa je Slovenija premajhna za takšne modne dogodke? Zanimanje med občinstvom narašča, revij pa se niso udeležili zgolj estradniki, blogerji in druge medijske osebnosti. Modne kose so, čeprav z ne tako strogim očesom, opazovali tudi laiki. Že prvi, uvodni večer LJFW, je prostor, ki je gostil pet ur trajajoč dogodek, bil nabito poln. Vse revije so se pričele ob uri, trajale pet minut, vmes pa so bile 15-minutne pavze.

 

 

Oblikovalci so se sami odločili, katero kolekcijo bodo predstavili, tako da ni bilo nujno, da je šlo za kolekcije prihajajočega leta. Trendi in modne smernice se iz leta v leto spreminjajo, med občinstvom pa smo opazili predvsem živalski vzorec. Klasična črna ni nikakor utonila v pozabo, posebno pozornost pa se zadnje čase namenja večjim, ekstravagantnim in barvnim modnim dodatkom, s katerimi popestrimo celoten videz.

Tako slovenskim kot tuijm modnim oblikovalcem so se tudi letos pridružili mladi, ki so dobili priložnost, da svoje kose predstavijo vsem modnim navdušencem. Študentje prvega, drugega in tretjega letnika Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, smeri Tekstilje in oblačila, so tako stali ob velikih modnih imenih.

 

 

Vse modne revije so se odvile v ponedeljek in torek (5. in 6. 11), v sredo (7. 11.) pa so na prizorišče postavili t. i. ”showroom”, na katerem so razstavili kose predstavljenih kolekcij, modni ljubitelji pa so jih lahko naročili, rezervirali ali kupili. Zvečer so med oblikovalci razglasili prejemnike WOW nagrad, sledilo je druženje ob nastopu pevke Raiven.

 

 

 

Fotografije vseh predstavljenih kreacij si lahko ogledate na uradni Facebook strani ljubljanskega tedna mode LJFW – Ljubljana Fashion Week, sodelovali pa so naslednji oblikovalci: Matea Benedetti (Slo), Lore (Hr), Patricia Pie (Slo), Boudoir (Hr), Simona Kogovšek (Slo), Lukabu (Hr), Ana Jelinič (Slo), Renata Bedene (Slo), Barbara Vrbančič (Slo), Madame Demode (Hr), Maks (Hr), Mateyaneira (Hr), Ludus (Mk), M. Fiction (Slo), Fakulteta za dizajn (Slo), Kaviy Couture (Hr), TB Tanja Basle (Slo), Tanja Uvera (Slo), Celeni (Hu), Things I Miss (Slo), Maja Štamol (Slo), Nika Ravnik (Slo), David Bacali (Slo), And by Andraz (Slo), Sanija Reja Aske (Slo), Andrea Anić Profound Apparel (Hr), Prik (Sr), Larie by Marina Lacković in Bela srajca Pentlja Concept Store (Slo).

 

A. L.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo