IMATE TUDI VE ODPRTA USTA MED NANAŠANJEM MASKARE? PREBERITE ZAKAJ

Ste že opazile kdaj, da imate med nanašanjem maskare narahlo odprta usta? Opazujte nekaj žensk, ko si nanašajo maskaro in devet od desetih primerov bo imelo odprta usta. A še vedno nas zanima, zakaj so usta odprta. Blanca Cobb, specialistka za telesno govorico, je za angleški portal Popsugar, povedala zakaj. 

 

Med nanašanjem maskare se križata različna živca

Odprta usta so posledica podzavesti, saj se sploh ne zavedamo, da to počnemo, dokler nas nekdo na to ne opozori. Vsaka ženska, ki si je v oko že potisnila palčko za nanašanje maskare, točno ve, da je pri nanašanju potrebno biti čimbolj pri miru, oči pa odprte kar se da na široko. Mišice, ki kontrolirajo odpiranje in zapiranje vaših ust in zgornjih vek, nadzorujeta različna živca. Glavna teorija, zakaj se ob nanašanju odprejo tudi usta pa je, da se te dva živca, ki to nadozorujeta, med seboj križata. 

 

Ko se enkrat navadite maskaro nanašati na takšen način, se boste težko zavestno odločili, da boste to nehali delati. Gre za utrjeno početje in veste, da je takšen način dober, zato boste tudi v prihodnosti maskaro nanašali na takšen način. 

 

Povzeto po: https://www.popsugar.co.uk/beauty/Why-Do-I-Open-My-Mouth-When-I-Apply-Mascara-45141251 

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo