JUTRANJA SLABOST: 8 NAČINOV, KAKO SE JE ZNEBITI

Jutranja slabost je tegoba, ki teži veliko nosečnic. Nekatere se s slabostjo in bruhanjem spopadajo konstantno, druge opisujejo, da takšnih težav skorajda nimajo. Vse je odvisno od posameznice, zagotovo pa obstajajo načini, kako neprijetno počutje in bruhanje ublažiti oziroma se ju skoraj povsem znebiti. Preberi, kaj moraš narediti.

1. Pomaranče

Potrebuješ skodelico svežega pomarančnega soka in čajno žličko pomarančne lupine v prahu. Vzemi žličko pomaranče v prahu in jo počasi sesaj, na koncu pa spij pomarančni sok. Postopek ponovi kadarkoli se počutiš slabotno.

2. Voda

Seveda je najbolj pomembno, da piješ dovolj vode – ne glede na to, kolikokrat boš morala na stranišče. Če te jutranja slabost izredno muči, lahko poskusiš s sesanjem ledenih kock, ki ti bo pomagalo zaustaviti bruhanje.

3. Ingver

Naredi ingverjev čaj. V vročo vodo dodaj ingver in učinkovino pusti delovati deset minut. Dodaš lahko tudi med, vendar počakaj, da se čaj ohladi. Privoščiš si lahko 2-3 skodelice dnevno.

4. Vitamin B6

Zelo pomembno je, da zaužiješ dovolj vitamina B6, saj ima pozitiven vpliv na jutranjo slabost in slabo počutje. Najdeš ga predvsem v stročnicah, oreščkih, soji, perutnini in ribah.

5. Meta

Metin čaj bo pomiril tvoj želodec in izboljšal počutje nasploh. Privoščiš si ga lahko dvakrat dnevno.

6. Cimet

Privošči si nekaj sladkega. Cimet odlično učinkuje proti jutranji slabosti. Lahko si narediš cimetov čaj, ki ga pij vsaj dvakrat dnevno, lahko pa kupiš tudi cimetove žvečilne gumije, ki bodo izzvali dodatno proizvajanje sline in zmanjšali slabost.

7. Kivi

Potrebuješ 1-2 zrela kivija, banano, kozarec vode in med. Zmiksaj kivi in banano skupaj z vodo, dodaj med in uživaj v svežem smutiju. Seveda lahko kivije zmiksaš tudi posebej ali jih preprosto poješ. Več idej za smutije najdeš TUKAJ.

8. Zelenjavna juha

Ker te konstantno bruhanje izčrpa in dehidrira, je pomembno, da v telo vneseš dovolj tekočine. To lahko narediš tudi z uživanjem različnih vrst juh, sploh če ti želodec ne dopušča preveč vode.

AKTIVNA BODOČA MAMICA

Povzeto po: Style Craze

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo