JUTRANJE NAVADE, KI SE JIM MORATE ODREČI

Ne boste verjeli, ampak nekatere jutranje navade, ki jih imate, zelo slabo vplivajo na kvaliteto vašega življenja. Vam se zdijo povsem običajne in neškodljive, da jim pravzaprav sploh ne posvečate veliko pozornosti, saj so na nek način postale rituali. Če se jih znebite oziroma jih zamenjate za boljše jutranje navade, bo vaš dan zagotovo lepši, manj stresen in bolj zdrav.

1. Izpuščanje jutranje prhe

Ena največjih napak, ki jih lahko zjutraj naredite. Jutranja prha vas bo primerno zbudila in vam dala energijo, ki se bo poznala še cel dan.

2. Prevroča prha

Ta vas ne bo zbudila, ampak povzročila nasprotni učinek – želeli se boste zakopati nazaj pod odejo. Zjutraj je priporočljiva mlačna oziroma hladna prha, ki bo poživila vaše telo.

3. Prevelika uporaba telefona

Družbena omrežja nas dandanes na nek način silijo v to, da nenehno pregledujemo, kaj je novega – zjutraj še toliko bolj, ker smo bili vso noč “odsotni”. Poskusite odmisliti telefon. Namesto brskanja po spletu si prižgite najljubšo glasbo in s svojo družino, prijatelji ali partnerjem v miru pozajtrkujte.

4. Zapravljanje časa na izbiri oblačil

To je zjutraj stran vržen čas, ki vas bo spravil v slabo voljo ali pod stres. Ko namreč veste, da se vam mudi, pa z nobeno obleko niste zadovoljni, se bo vaše razpoloženje še dodatno poslabšalo. Raje oblačila izberite večer prej, da se vam zjutraj sploh ni potrebno ubadati s tem.

5. Zajtrkovanje sladkih kosmičev

Temu se kar odpovejte. Umetno sladkani kosmiči so lahko ena najslabših možnosti za vaš zajtrk. Strokovnjakinja za diete, Chelsey Amer, je celo mnenja, da je za zajtrk bolj zdravo od sladkih kosmičev zaužiti kos pice, ker nam kljub vsemu da več koristnih hranil. Če pa ste ljubitelji kosmičev, pa tiste sladkane raje zamenjajte za ovsene in jih popestrite s sladkim sadjem ali medom.

6. Umivanje zob po zajtrku

Po prehranjevanju sklenina na vaših zobeh postane bolj občutljiva, zato je ščetkanje takoj po zajtrku odsvetovano. Raje si zobe umijte prej, po zajtrku pa si lahko usta sperete zgolj z vodo.

7. Pospravljanje postelje takoj po tem, ko vstanete

Zanimivo, kajne? Večina ljudi bi sprva mislila, da gre za napako. Pa vendar je tako. To pa zaradi tega, ker se ponoči potimo, lušči se nam koža, izpadajo lasje – skratka, postelja je lahko pravo leglo mikrobov. Zato strokovnjaki priporočajo, da pustite posteljo, da se posuši in prezrači, šele nato pa jo pospravite.

Če vas zanima, katere jutranje navade pa bi morali osvojiti, kliknite TUKAJ  – poslužujejo se jih vsi uspešni ljudje.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo