Kaj je seks na suho in zakaj pozitivno vpliva na tvoje telo?

Razmisli, kolikokrat v življenju si ga preizkusila. Seks na suho morda ni najbolj pogosta spolna praksa ali pa se zdi nekoliko podcenjena. V resnici pa lahko v njem zelo uživaš. Ti še bolj kot tvoj partner.
  • Klitoris se nahaja na površini telesa, zato penetracija nanj nima vpliva. Stimuliramo ga z drgnjenjem, božanjem oziroma obdelovanjem s prsti ali z jezikom. Vaginalni kanal ima bistveno manj živčnih končičev kot klitoris, zato je ključno, da posvetimo pozornost tudi klitorisu.
  • Je varnejše od penetracije, saj močno zmanjša možnost prenosa okužb, prav tako pa je seveda nemogoče zanositi. Prav tako pa je vedno neboleče, za razliko od penetracije, ki je večkrat za ženske lahko neprijetna.
  • Ni nobenega pritiska na to, kako dobri smo v tem, saj je tehnika izjemno preprosta. Po navadi je ženska tista, ki je na vrhu in tako nadzoruje pritisk, tempo in položaj.
  • Pri seksu obstaja veliko pričakovanj in stereotipov o tem, kako bi naj izgledal in zato smo vsi pogostokrat preobremenjeni s tem, če smo v seksu dobri ali ne. Pri suhem natepavanju smo lahko popolnoma brez skrbi, saj je tehnika izjemno preprosta. Dobesedno samo drgnemo z enim delom telesa ob drugega v takšnem tempu, ki nam ustreza. In ko smo brez skrbi, se lažje prepustimo užitku.
Komentarji
Morda vas bo zanimalo