Kaj lahko narediš, da bodo tvoja jutra bolj prijetna?

Kaj storiti, da bodo jutra bolj prijetna?

Zvečer se pripravi na naslednji dan

Čas teče zjutraj dvakrat hitreje kot navadno. Tako se vsaj zdi. Večer prej si pripravite malico za v službo, izberite oblačila, ki jih nameravate obleči, zložite stvari v torbo in nastavite budilko.  Na ta način se boste izognili hitenju in stresu, ki ga takšna kaotična jutra prinašajo s seboj. Zagotovo je bolje začeti dan ob kavi in sproščenem zajtrku, kot brezglavemu norenju in iskanju ključev ter drugih stvari, ki vedno izginejo ob najmanj primernem času.

 

Zbujanje s poljubom in nežno besedo

Naredite jutra lepa tudi za vašega partnerja in družinske člane. Zbudite jih s prijazno besedo ali poljubom, namesto z nadležno budilko.

Prebudi svoje telo

Na tešče spijte kozarec mlačne vode z limoninim sokom. Ta bo dvignil raven vaše energije. Nato poskrbite za svoje telo še z jutranjo telovadbo. Lahko se odpravite na jutranji tek ali sprehod v gozd. Če vam, še posebej v mrzlih mesecih, ni po godu, da bi zgodaj zapuščali toplo stanovanje, izvajajte jogo ali kakšne druge vaje v domači spalnici. Fizična vadba v jutranjih urah ima mnogo pozitivnih učinkov: pospešuje metabolizem, pospeši krvni obtok, izboljšuje razpoloženje in nas oboroži za lažje soočanje z vsemi izzivi, ki jih prinaša dan.

Pojdispat pravočasno

 Zjutraj se vedno s težavo spravite iz postelje. Nič čudnega, ko pa je zvečer še toliko obveznosti, da ne utegnete zaspati pred polnočjo. V posteljo se odpravite najkasneje ob 22. uri. Strokovnjaki pravijo, da je ena ura spanca pred polnočjo, vredna veliko več, kot pa enaka količina le-tega po polnoči. Pred spanjem namesto brskanja po spletu ali gledanja TV-serije raje preberite kakšno knjigo. Spanje je nujna fiziološka potreba, ki mora biti zadovoljena, da se zjutraj zbudimo spočiti in polni energije.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo