Si sita tamponov in vložkov? Imamo odlično rešitev zate

Menstruacije so lahko za nekatere ženske izjemno naporne, saj povzročajo močne bolečine, nelagodje in skrbi. Da ne omenjamo konstantne obremenjenosti s primerno zaščito in higieno tam spodaj, ki je vložki ali tamponi žal ne zagotavljajo zmeraj. Nekatere imajo teko močan tok, da morajo vložke zamenjati na eno uro, kar je lahko zelo moteče v službi, potovanju ali na javnih dogodkih. Če se vsak mesec srečujete s takšnimi težavami, berite dalje.

Nedolgo nazaj so se na trgu pojavile menstrualne skodelice, ki so hitro postale zelo popularna alternativa vložkom in tamponom. V spodnjem članku vam predstavljamo nekaj prednosti in slabosti menstrualnih skodelic.

Kaj sploh so menstrualne skodelice?

Čeprav so na trgu že zelo dolgo časa, so šele v zadnjem obdobju postale zares popularne. Menstrualne skodelice so varen in efektiven način zbiranja menstrualne krvi, hkrati pa so tudi bolj ekološke od vložkov in tamponov, saj jih lahko uporabimo večkrat (seveda ob primerni higieni).

Kako menstrualne skodelice delujejo?

Menstrualna skodelica je zelo fleksibilna majhna gumijasta ali silikonska skodelica, ki je ustvarjena za zbiranje menstrualne krvi znotraj vagine. Če imate alergijo na lateks, kupite raje silikonsko, da se izognete morebitnim težavam. Skodelica krvi ne absorbira tako kot vložki in tamponi, ampak jo le zbira in preprečuje njeno iztekanje iz vagine. Zato jo je potrebno izprazniti in umiti vsaj na 12 ur ali še pogosteje, če imate močnejši tok.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo