RAZGOVOR ZA SLUŽBO: KAJ OBLEČI?

Razgovor za službo je vaša priložnost, da naredite odličen prvi vtis na potencialnega delodajalca. In zagotovo je pomemben del tudi, kako se boste zanj oblekli.
Če še vedno tavate v temi in nimate ideje, kaj bi lahko oblekli, si zapomnite, da je najbolj pomembno, da ste videti čimbolj profesionalno in “polikano”. Seveda se izbira oblačil lahko razlikuje od pozicije do pozicije, a vedno morate izgledati kar se da najbolje.
Spodaj smo zato za vas pripravili nekaj idej, ki vam bodo olajšale izbiro.

 

Pulover in elegantne črne hlače

razgovor-za-službo
Vir: fasbest.com

Par črnih elegantnih hlač je zagotovo pomemben del ženske garderobe in izredno primeren kos za službeni razgovor. Če želite bolj formalen videz, jih kombinirajte s preprosto belo srajco ali suknjičem, ali s puloverjem, če se nagibate v bolj posloven neformalen videz.
Zraven obujete preproste salonarje, če niste navdušenke nad visokimi petami, pa dodajte balerinke ali mokasine.

 

Črna obleka in najlonke

razgovor-za-službo-obleka
Vir: glamour.com

Mala črna oblekica, ki ne sme biti prekratka, je zagotovo najbolj preprosta rešitev, ko pride do poslovne garderobe. Investirajte v kakovostno obleko, ki vam pokrije kolena, se vam odlično prilega in ima zanimive detajle. Tako boste obenem izpadli profesionalno in moderno.
Da celotno opravo malce poživite, pa dodajte zanimive najlonke, a naj ne razkrivajo preveč. Zraven obujete preproste črne salonarje, s čimer boste dobile klasičen a brezčasen posloven videz.

 

Bluza s pentljo in krilo

Vir: lyst.com

Izberite bluzo, ki ima namesto ovratnika pentljo, in jo kombinirajte s črnimi hlačami ali še raje s krilom, ki mu dodate tanek pas. Najboljša izbira je krilo, narejeno iz zanimivega materiala, ali pa preprosto črno pencil krilo, ki kar vpije po poslovnem videzu. Izberite barve, ki vam najbolje pristojijo.

 

Potiskana jopica

krilo-razgovor-za-službo
Vir: nordstromrack.com

Ne bojte se drznih potiskov. Izogibajte se sicer preveč živih in preveč vpadajočih barv, a dvobarvni pulover lahko celoten videz naredi precej bolj zanimiv in kljub temu ostane profesionalen. Takšna izbira je še posebej primerna, če ne boste delali v okolju, ki je preveč formalno. Če se odločite za takšen videz, pa poskrbite, da imate na sebi samo en vzorec, ostala oblačila pa naj bodo enobarvna in preprosta.

 

Kombinacija z mornarsko modrim suknjičem

Vir: ponyvalor.com

Takšne kombinacije so odlične za razgovor za službo, sestavljajo pa jih trije ključni kosi. Prvi je seveda mornarsko moder suknjič, ki ga lahko nosite za različne priložnosti in ga kombinirate z različnimi oblačili. Najbolje se ga da kombinirati s preprosto belo bluzo, ki je drugi kos v tej kombinaciji. Zadnji tretji kos pa so zagotovo hlače ali krilo v kaki barvi. Kaki krilo je prav tako odlična pridobitev v vaši omari, saj ga lahko kombinirate z različnimi zgornjimi deli.

 

K. R.

 

Povzeto po thebalance.com

Komentarji
Morda vas bo zanimalo