Kaj pomeni, če se med spanjem sliniš?

Zagotovo se ti je že kdaj zgodilo. Privoščila si si prijeten spanec, zbudila pa si se z mokrim madežem na blazini. Morda se ti zdi, da se za odraslega človeka “ne spodobi”, da se med spanjem slini, v resnici pa gre za povsem normalen pojav. Naj te ne bo sram, kaj si bo mislil tvoj fant. V resnici to, da si se ponoči slinila, pomeni …

… da je tvoj spanec kvaliteten in spokojen!

Tega si najbrž nisi mislila, kajne? Slinjenje med spanjem naj bi pomenilo, da si si privoščila kvaliteten spanec in se dodobra spočila. Tvoje sanje naj bi bile pozitivno naravnane, spala pa naj bi povsem nemoteno in sproščeno. Če se med spanjem ne sliniš, je torej velika možnost, da tvoj spanec določeni dejavniki nenehno motijo in ti tako ne dovolijo, da bi si privoščila kvaliteten počitek. Če torej opaziš, da se kdaj ponoči med spanjem sliniš, to ni nič slabega, ampak kvečjemu pozitivnega.

Seveda v primeru, da se ti zazdi, da si se naenkrat začela ponoči prekomerno sliniti, razmisli, kaj bi lahko bil vzrok in v primeru, da začutiš še kakršnekoli druge nenavadne simptome, stopi v kontakt s svojim osebnim zdravnikom. Sicer je slinjenje med spanjem lahko tudi posledica kakšne bolezni ali vnetja v telesu, včasih pa je za to preprosto kriv položaj, v katerem spiš. Sploh, če rada spiš na trebuhu.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo