Modna influencerka je umila lase s kokakolo – poglej, kaj se je zgodilo

Morda se na prvi pogled zdi naravnost absurdno, ampak kokakola ima čudežni vpliv na lase. Morda ne dolgoročno, kratkoročno pa zagotovo. Lepotna vlogerka Ellko je preizkusila ta neverjeten trik, ki je navdušil dekleta po vsem svetu: svoje lase je umila s kokakolo. Nad rezultati je bila nadvse presenečena. Rezultate si sama oglej v spodnjem videoposnetku in nam sporoči, kaj si misliš o tem lepotnem triku. Si ga že preizkusila?

Kokakola povečuje volumen las

Tudi strokovnjaki pravijo, da kokakola povečuje volumen las. Ker je kokakola zelo kisla pijala, polna sladkorja, kofeina, fosfornih kislin in umetnih barvil, se vse naštete sestavine nakopičijo na laseh, ko nanje naneseš kokakolo. Zaradi tega se poveča volumen, hkrati pa se ustvari prav posebna tekstura las. Če uporabljaš sprej ali peno za lase, ti bo ta občutek znan.

Vsak lepotni trik ni nujno zdrav, zato pazljivo

Morda je omenjen trik zanimiv in ti lahko priskrbi težko pričakovan volumen, vendar moraš vedeti, da z njim ne smeš pretiravati. Kokakola namreč las ne očisti, kljub temu, da sicer velja za odlično čistilno sredstvo. Če si lase umiješ s kokakolo, boš s tem v lasišče vnesla koščke umazanije. Lasišče lahko postane razdraženo, začutiš lahko srbečico in prhljaj, za povrh pa ti lahko lasje celo začnejo odpadati. Previdno torej, vsak lepotni trik ni nujno tudi zdrav.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo