Kaj spalni položaj vaše živali razkriva o njej?

Če ste lastnik psa ali mačke, zagotovo opazite, da se njegov spalni položaj skoraj vsak dan nekoliko spreminja. Zagotovo ima svoj najljubši spalni položaj, v katerem spi ponavadi, ampak ne vedno. To je zato, ker se tudi živali v različnih trenutkih različno počutijo. Lahko jim je toplo, jih zebe, se počutijo varno, pomirjeno ali prestrašeno. Preverite, kaj spalni položaj vašega hišnega ljubljenčka razkriva o njem.

1. Na vaših prsih

Če kuža ali muca spi na vaših prsih ali se vas kakorkoli dotika, to pomeni, da vam brezpogojno zaupa in z vami čuti globoko in posebno povezanost. Če ste bili ves dan zdoma, vas zelo verjetno pogreša.

2. Zvit v klobčič

Ta spalni položaj lahko pomeni, da je žival nezaupljiva in posredno varuje svoje telo. Lahko, da jo tudi zebe. Preverite temperaturo.

spalni-položaj-živali

3. Na hrbtu

Če vaš hišni ljubljenček spi na hrbtu, to pomeni, da je v vaši družbi popolnoma sproščen in se dobro počuti. Zaupa vam.

4. Na trebuhu z iztegnjenimi tačkami

Vaš hišni ljubljenček je poln energije in se izjemno rad igra. V takšni poziciji je vedno pripravljen na igro ali na sprehod. Zelo pogosto tako spijo mladički, značilno pa je tudi za določene pasme psov.

VONJAVE, KI JIH PSI SOVRAŽIJO

5. Na boku

Tako spi hišni ljubljenček, ki se doma počuti udobno in varno, okolica pa ga ne skrbi. Ko psi spijo na boku, pogosto tudi sanjajo o teku. Včasih ob tem premikajo tudi tačke in rahlo bevskajo ali godrnjajo.

6. Na trebuhu s skrčenimi tačkami

Tako spijo živali, ko niso povsem sproščene. Mišice so namreč v stalni pripravljenosti, da se žival pobere in brani. To je lahko znak, da je pod stresom ali da ji je neudobno.

7. Z napol odprtimi očmi

Še posebej je ta spalni položaj značilen za mačke. Tako spijo, kadar se počutijo ogrožene ali skušajo biti zgolj pozorne, kaj se dogaja v okolici.

8. V skrivališču

Če najdete psa ali mačko pod posteljo, v predalniku ali podobnih skrivališčih, vam skuša sporočiti, da potrebuje svoj prostor. Bodisi zaradi hrupa bodisi zaradi otrok ali drugih živali.

 

Povzeto po: Sleep Advisor

Komentarji
Morda vas bo zanimalo