Kaj storiti, če med seksom upade erekcija?

Če med spolnim odnosom upade erekcija, je to sila neprijetna situacija za oba. Ti se počutiš negotovo in neprijetno, on pa, verjemi, še veliko bolj. Prav zato je pomembno, da znaš v takšnem trenutku pravilno odreagirati, sicer lahko povzročiš samo še večjo bolečino in morebitno ponovitev neprijetnega dogodka ob naslednjem spolnem odnosu. Če se partner počuti, da je pod pritiskom ali čuti tvojo jezo, erekcije zagotovo ne bo nazaj.

Če se to zgodi enkrat, ni popolnoma nič narobe. Sploh, če imaš spolni odnos z moškim, ki v seksu nima veliko izkušenj – včasih med seksom upade erekcija tudi zaradi nervoze. Če se problem ponavlja, se odkrito pogovori s partnerjem in skupaj odkrijta vzrok, zakaj prihaja do tega.

Najpogostejši razlogi za upad erekcije:

  •  endokrine motnje
  • nevrološke in živčne motnje
  • nekatera zdravila
  • srčno-žilne bolezni
  • stres
  • utrujenost
  • emocionalne težave
  • nedavna ejakulacija

Če gre za bolezensko stanje, bosta to hitro ugotovila. V tem primeru se je najbolje posvetovati z zdravnikom, nekatera zdravila in bolezenska stanja pač zavirajo libido in pri tem je na naraven način skorajda težko kaj pomagati. Velikokrat pa med seksom upade erekcija zaradi drugih psiholoških razlogov. Če odšteješ možnost, da te partner vara in je seks poiskal drugje (znake, da te vara, lahko preveriš TUKAJ), razmisli, ali je preobremenjen ali kaj v vajinem odnosu ne gre tako, kot bi oba hotela. Vse se da popraviti. Če gre zgolj za to, da sta v dolgotrajni zvezi in je seks že zdavnaj nehal biti razburljiv, ga ponovno naredita razburljivega. Tudi ti, ne čakaj samo na to, da se bo zganil on. Obleci seksi spodnje perilo, daj pobudo za spolne odnose na kraju, kjer ti do zdaj to še ni prišlo na pamet, preizkusita se v igranju vlog, zašepetaj mu kaj umazanega.

5 NAČINOV, KAKO IZBOLJŠATI SPOLNE ODNOSE

Kaj torej storiti v trenutku, ko upade erekcija?

1. Ne bodi užaljena.

Če boš takoj jezna in razočarana, to ne bo prineslo nič dobrega. Kvečjemu bo poslabšalo situacijo. Ostani pozitivna in daj svojemu partnerju vedeti, da ga ne kriviš. Zagotovo tudi njemu ni prijetno.

2. Ni še vse izgubljeno.

Poskusita menjati položaj, to velikokrat pomaga. Bodi drzna, zašepetaj mu, kako močno si ga želiš. Če je tvoj partner, zagotovo veš, kaj ga najbolj vzburja. Stori to. Poljubljaj ga, loti se ga tudi oralno. Poskusi začiniti spolni odnos in ga preseneti – tako, kot ne bi nikoli pričakoval.

3. Pocrkljajta se.

Ne glede na to, ali vama je erekcijo uspelo rešiti ali ne. Včasih je topel objem vse, kar nekdo potrebuje po stresnem dnevu. Če se problem pojavlja pogosto, se s partnerjem pogovori. Če vidiš, da mu je takrat neprijetno, lahko pogovor prestaviš tudi na nekoliko kasneje.

Povzeto po: Healthline

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo