KAKO IZBRATI SUH ŠAMPON? VONJ, ONESNAŽEVANJE IN TIP LAS

Suh šampon je zagotovo ena najboljših iznajdb, ki vas večkrat lahko reši iz zagate. Poleg tega, da je priročen, absorbira olja in poskrbi, da bodo vaši lasje videti čisti tudi, ko v resnici niso. Pomaga  pri vonju in občutku las, obenem pa lasem doda volumen in teksturo. A ker niso vsi enako dobri, kako se sploh odločiti, kakšnega potrebujete? 

 

Povohajte ga

Veliko izdelkov vsebuje močnje vonje, zato preden ga kupite malo popršite, da preverite, kakšen vonj ima. Hitro boste lahko ugotovili, da so vam rezultati všeč, vonj pa niti malo. 

 

Prah ali spraj? 

Odločite se ali vam je boljši v prahu ali v spreju. Sprej je bolj priročen za uporabo, če pa vas skrbi za onesnaževanje okolja, pa je zagotovo boljši suh šampon v prahu. Če imate bolj tanke lase, je za vas bolj primeren v prahu. 

 

Preberite oznake

Veliko suhih šamponov vsebuje precej težke kemikalije kot so butan, isobutan in propan. Če se jim želite izogniti, dobro preberite oznake in se odločite za takšnega, ki tega ne vsebuje. 

 

Visoka cena ni nujno enako visoka kakovost

Obstaja kar nekaj znamk, ki imajo suhe šampone za normalno ceno, zato ni potrebno, da zapravljate veliko denarja, saj visoka cena še ne pomeni večje kakovosti.  

 

Tip las je pomemben

Če imate naravno skodarne lase, izberite takšnega, ki je narejen za naravno skodrane lase, če so vaši lasje stalno mastni, izberite šampon, ki je bolj suh od ostalih. Če so vaši lasje barvani, izberite takšnega, ki bo okrepil vašo barvo in je ne bo uničil. 

 

VIR: Stylecaster 

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo