KAKO POGOSTO BI MORALA OPRATI SVOJE KAVBOJKE?

pogosto pranje kavbojk

Pri skrbi za kavbojke najverjetneje sodite v eno izmed dveh skupin: hlače nosite, operete in jih ponovno nosite, ali pa jih enostavno sploh ne perete. Ne glede na to, v katero skupino spadate, pa se vsi zagotovo sprašujemo, kako pogosto je najbolj uporaben kos v naši garderobi sploh priporočljivo prati. Spletni portal WhoWhatWear je za pomoč povprašal kar vodjo oblikovanja pri znamki J Brand, ki je podala nekaj predlogov, kako skrbeti za svoje kavbojke.
 

Ali je nov par kavbojk potrebno oprati?


 
“Zagotovo ne. Večina kavbojk je bila v procesu izdelave in pošiljanja v trgovino, že opranih. Če kupujete surov ali neupogljiv jeans, je najbolj primerno, da jih čim več nosite, saj se bodo tako najbolj prilegle obliki vašega telesa.”
 

Kako pogosto je potrebno oprati kavbojke?

“Večina kavbojk se raztegne, a vsebujejo tudi element raztegnitve, ki poskrbi, da vam ni potrebno več oprati kavbojk samo zato, da se bodo skrčile. Ne perite jih po vsakem nošenju. V nekaterih detergentih so posvetljevalci, ki bodo poskrbeli, da se vaše kavbojke obarvajo, tega pa si seveda ne želite. Bolje je, da jih operete po vsakem četrtem ali petem nošenju.”
 

Kaj je za vas pravilo številka ena, ko pride do jeansa?

“Ne perite jih prepogosto.”
 

Kakšni so vaši nasveti za pranje različnih barv in materialov jeansa?

“Najbolje je, da jih operete v hladni vodi, saj to barvam pomaga, da v jeansu ostanejo dalj časa.”
 

Kako skrbeti za kavbojke med pranji?

skrb za obešene kavbojke
 
“Kavbojke obesite in jih pustite na zraku. Najbolje je, da jih veliko nosite, saj se bodo tako prilagodile vašemu telesu, s čimer boste oblikovali vaš individualen način nošenja.”

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo