KAKO POGOSTO BI V RESNICI MORALA OPRATI MODRČEK?

Priznajmo, to je kos oblačil, na katerega velikokrat pozabimo oziroma ga zanemarimo. Samoumevno je, da spodnje hlačke zamenjamo vsak dan, medtem ko se nam za modrček to ne zdi nujno potrebno. Pa vendar ga nosimo vsak dan neposredno na koži. Še majico, ki jo nosimo čez modrček, zamenjamo vsak dan. Kako to, da za modrček ne čutimo te potrebe?

Dejstvo je, da so modrci ponavadi narejeni iz zelo občutljivih materialov. Če bi jih vsak dan prali na isti temperaturi kot na primer spodnje hlačke, bi se zelo hitro uničili. Vendar to še zdaleč ne pomeni, da bi ga morali zaradi tega manj pogosto prati. Pogosto se nam zdi, da se nismo potile, ker smo recimo cel dan sedele samo v pisarni. Vendar tudi to ne drži nujno, saj je predel prsi pri ženskah pogosto eden izmed delov telesa, kjer se najbolj potimo.

Kako pogosto bi torej morala zamenjati modrček?

Zelo pomembno je, v kolikšni meri je posameznica nagnjena k potenju oziroma kateri letni čas je. Dejstvo je, da se poleti veliko bolj potimo kot recimo pozimi. Če čutiš, da se vsak dan že na poti v službo/šolo pošteno spotiš, zamenjaj modrček vsak dan. Navsezadnje ga nosiš neposredno na koži, tako pa lahko postane pravo gojišče bakterij. Ne samo, da ne bo prijetnega vonja, to ti lahko povzroči nepotrebno draženje kože in izpuščaje, za povrh pa je izjemno nehigiensko. Pozimi lahko modrček brez težav zamenjaš 1-2x na teden. Še zdaleč ni nujno, da bi ga zamenjala po vsaki uporabi.

Kako pa pravilno operem modrček?

Kot omenjeno, so modrci izdelani iz zelo občutljivih materialov, ki se hitro obrabijo. Najbolj optimalno je, da jih umivate na roke, tako bodo še najbolj obstojni. Če se vam ne ljubi oziroma ste zelo zaposleni, pa seveda na pralnih strojih obstajajo že prilagojeni programi za občutljivejše kose oblačil.

Veliko pa je odvisno tudi od tega, koliko modrčkov imaš. Če imaš tri in jih neprestano menjavaš, jih boš zagotovo morala prati pogosteje, kot če bi jih imela več. Tako se bodo hitreje obrabili in uničili, pa še veliko dela boš imela z neprestanim pranjem. Če imaš več modrčkov, jih lahko pogosteje menjavaš in jih nato opereš več naenkrat (pa še bolj priročno je, da se ti v primeru, da pereš v pralnem stroju, nabere več oblačil z enako občutljivo tkanino).

Povzeto po: Third Love

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo