Kako povečaš svojo produktivnost?

Vsak od nas je kdaj len in to je povsem normalno. Biti len pomeni, da želimo porabiti kar se da malo energije, kar lahko sčasoma postane problematično, saj postanemo tudi neproduktivni. Brez produktivnosti in dnevnega elana pa ne dosegamo več svojih ciljev in imamo lahko težave tako v našem osebnem kot v poslovnem življenju. Na srečo obstaja nekaj načinov, s katerimi lahko prekinemo naše obdobje neproduktivnosti.

Bi rada povečala svojo produktivnost? Predlagamo, da se držiš spodnjih nasvetov.

Naučimo se sprejeti biti neproduktivni

Če se ves čas obremenjujemo z idejo, da smo leni, je to lahko dvorezni meč, saj v navalu stresa in slabih občutkov ne moremo postati produktivni, hkrati pa smo s sabo zelo nezadovoljni. To vodi v cikel negativnih čustev o samih sebi, intenzivnih sprememb v razpoloženju in v znižanje naše samozavesti, kar še poslabša možnost izboljšanja. Ko smo leni, se takšne sprejmimo in uživajmo v lenosti – privoščimo si dan ali dva zase in preprosto ne počnimo ničesar. Tretji dan pa počasi začnimo z lažjimi in krajšimi aktivnostmi, da pripeljemo produktivnost nazaj v naš vsakdan.

Prekinimo svojo rutino

Zelo pogosto je neproduktivnost stranski produkt ene izmed naših navad, kar je še posebej očitno, če se počutimo lene vsak dan ob približno enakem času ali v podobnih okoliščinah (na primer po obilnem kosilu). Da to preprečimo, prekinimo svojo dnevno rutino in na primer pojejmo kosilo ob kasnejši uri, vmes pa imejmo raje manjšo malico. Razmislite tudi o spremembi okolja ali spremembi delovnih ur med tednom.

Postavimo si realne cilje

Včasih se zgodi, da si postavimo previsoke cilje in ko jih nekaj časa ne dosežemo, postanemo leni, saj nam zmanjka motivacije. Naš cilj torej naj ne bo »danes bom pretekel 10 kilometrov«, ampak ga raje preoblikujmo v nekaj bolj dosegljivega – »danes grem teč.«

Komentarji
Morda vas bo zanimalo