Kako se čez praznike izogniti nabiranju odvečne maščobe na trebuhu?

Božični prazniki se naglo približujejo in s tem tudi praznična hrana. Če si prizadevaš, da bi se znebila odvečne maščobe okoli trebuha oziroma ti je to pred kratkim uspelo, zagotovo ne bi rada, da stanje čez praznike poslabšaš. Pa vendar, kdo se lahko povsem upre praznični hrani? Zate smo pripravili nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali, da preprečiš nabiranje maščobe na trebuhu.

Izpusti ali poskusi omejiti alkohol

Nočemo ti uničiti praznikov, ampak alkohol zares redi in povzroča nabiranje maščob na trebuhu. Kakšen kozarček si privošči, da lahko normalno anzdraviš, sicer pa se skušaj izgniti alkoholu, predvsem pa sladkim likerjem.

Previdno izbiraj sladice

Vsi te bodo silili, da ješ sladko in tvoja volja zagotovo ni tako močna, da boš vzdržala cele praznike brez sladkega. Zato poskrbi, da bodo na mizi tudi bolj fit in zdrave sladice, ki niso tako kalorične ter redilne. Obstaja ogroooomno receptov.

Beljakovine in vlaknine postavi pred ogljikove hidrate

Uživaj piščanca, ribe, zelenjavo, vse to je praznična hrana. Izogibaj pa se krompirju, testeninam, rižu, kruhu. Namesto nezdravih slanih prigrizkov uživaj oreščke in sadje.

Izpusti sladke napitke

Vroča čokolada? Moramo te razočarati, poskusi se ji izogniti, če ne želiš maščobe okoli trebuha. Če si zaželiš toplega napitka v hladnih zimskih večerih, si privošči zelišči ali sadni čaj z medom ali kurkumino zlato mleko.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo